Μητσοτάκης: Κομματικό πασάλειμμα και κουτοπονηριές ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία

Για αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, σκληρή κομματική λογική, πασαλείμματα και κουτοπονηριές στο χώρο της Παιδείας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη βήμα της Βουλής.

Σχολιάζοντας την κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων για τα πανεπιστήμια που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά στη συνέχεια διόρθωσε υπουργός Παιδείας, ο κ. Μητσοτάκης είπε αιχμηρά ότι η κυβέρνηση λειτουργεί ως «πολιτικός στρατός ατάκτων».

«Θέλετε να ελέγξετε, τον χώρο της Παιδείας, είπε, αλλά δεν ξέρετε τι θέλετε να κάνετε. Αλλάξατε τρεις υπουργούς παιδείας που παίζουν στην πλάτη της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Το κράτος δεν σας ανήκει», προσέθεσε ο κ Μητσοτάκης, ενώ υπερασπίστηκε το νόμο Διαμαντοπούλου. Τα πανεπιστήμια, είπε, πρέπει να λειτουργούν αυτόνομα όπως επιβάλει η Διεθνής Πρακτική.

Αναφερόμενος στο θέμα του τεμένους, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε φάρσα το γεγονός  ότι οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν το νομοσχέδιο για την ίδρυση του, παρότι φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Κώστα Ζουράρη.

Ζήτησε επίσης να τροποποιηθεί η σχετική διάταξη ώστε να μην επιτρέπεται η χρηματοδότηση λειτουργίας του τεμένους από ιδρύματα του Εξωτερικού, πρόταση που απεδέχθη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Απάντηση Γαβρόγλου

Να δεχτεί η ΝΔ ότι υπάρχει πρόβλημα τεράστιο πρόβλημα με τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, οι οποίες ακυρώνουν ουσιαστικά όλο το Λύκειο, ζήτησε ο Κώστας Γαβρόγλου. Υποστήριξε πως θα βρούμε τον τρόπο να αντικατασταθούν οι εξετάσεις για τα πανεπιστήμια.

«Έχουμε αδιάβλητες εξετάσεις αλλά όχι αξιόπιστες. Τα παιδιά για δύο χρόνια καταστρέφονται μαζί με τις οικογένειές τους. Δεν μπορούν να πάνε ούτε για ένα ποτό. Δεν μπορούν ούτε να ερωτευτούν», είπε.

Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «κατάρα» για τη δημοκρατία και τα πανεπιστήμια τον νόμο Διαμαντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι τον ψήφισαν όλοι μαζί γιατί υπήρχε ιδεολογική συμφωνία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο νόμος Διαμαντοπούλου είχε και ένα στοιχείο «αστικής αναξιοπρέπειας». Το συμβούλιο εκάστοτε Ιδρύματος αποφάσιζε ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι πρυτάνεις, κάτι που δεν συμβαίνει «ούτε σε φυλές της Αφρικής».

Απαντώντας δε στη κριτική Μητσοτάκη ότι οι διευθυντές των σχολείων δεν έχουν γνώσεις υπολογιστών, είπε ότι είναι σίγουρος ότι ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά από υπολογιστές αλλά είναι εξίσου σίγουρος ότι δεν έχει κανένα σχετικό πιστοποιητικό.

Η χρήση της λέξης «κατάρα» από τον κ. Γαβρόγλου για το νόμο Διαμαντοπούλου προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που δήλωσαν υπερήφανοι για αυτόν το νόμο.
Πηγή: skai.gr