Χατζηδάκης: Η δήλωση για τη γραβάτα δηλώνει άγνοια ή θέληση εξαπάτησης

Η δήλωση του Πρωθυπουργού για τη γραβάτα εiτε δηλώνει άγνοια, είτε προσπάθεια εξαπάτησης είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Κάποια στιγμή, πρόσθεσε, θα βρεθεί μια λύση για το χρέος αλλά θα είναι μια λύση μεσοβέζικη.

Στις μέρες που ακολουθούν θα γίνει μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση, αυτό άφησε ανοικτό και ο κ Σόιμπλε σημείωσε ο κ Χατζηδάκης. Σε κάθε περίπτωση, όμως προσέθεσε, πρέπει να αλλάξει το κλίμα και να υπάρξουν επενδύσεις.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Τσίπρα πως δεν θα εφαρμοστούν τα μετρά αν δεν βρεθεί λύση για το χρέος είπε ότι αυτό θα είναι κρίμα γιατί θα χάσουμε τα αντίμετρα για τα οποία θριαμβολογεί η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδων Financial Times και Handelsblatt, η γερμανικής έμπνευσης πρόταση στο Eurogroup, προέβλεπε να καταβληθεί τώρα η δόση, αλλά να παραπεμφθούν για αργότερα οι συζητήσεις για το χρέος. Το δε Ταμείο θα συμμετείχε στο πρόγραμμα με χρήματα το 2018, μετά την ποσοστικοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Όπως αναφέρεται στα εν λόγω δημοσιεύματα, ο κος Σόιμπλε είχε εξασφαλίσει την συναίνεση του ΔΝΤ, ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά αλλά και από άλλα κράτη μέλη, μεταξύ αυτών, η Γαλλία και η Ιταλία.
Πηγή: skai.gr