ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν σύγκλιση Επιτροπής για τα φαινόμενα βίας στην Αθήνα

Το αίτημά της για τη σύγκληση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης της Βουλής με αντικείμενο τα προβλήματα ασφάλειας και εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, επαναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με επιστολή προς τον πρόεδρό της Αντώνη Συρίγο.

Με την επιστολή τους οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγορούν την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο ότι με την ανοχή και την πολιτική τους παρέχουν άσυλο σε παρακρατικές εγκληματικές ομάδες.

«Είναι απαράδεκτο να δρουν στο κέντρο της Πρωτεύουσας διεθνείς ομάδες αντεξουσιαστών, να προχωρούν ανενόχλητοι σε καταλήψεις κτιρίων, να εκφοβίζουν πολίτες και να επιχειρούν σχεδόν κάθε μέρα εναντίον των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας ζουν πλέον, αβοήθητοι από την πολιτεία, σε περιβάλλον συνεχούς φόβου, ανασφάλειας και κατατρομοκράτησης», σημειώνουν οι βουλευτές του κόμματος, τονίζοντας ότι περαιτέρω καθυστέρηση στη σύγκληση της Επιτροπής επιδεικνύει αδιαφορία από πλευράς της πολιτείας.

Οι βουλευτές του κόμματος που είναι μέλη της Επιτροπής, στηλιτεύουν το γεγονός ότι παρέμεινε αναπάντητο το αίτημα που είχαν καταθέσει στις αρχές Μαΐου και καταλήγουν ζητώντας τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης, στην οποία πέραν του Γιώργου Καμίνη και του Νίκου Τόσκα, θα παραστεί και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ κι άλλοι συναρμόδιοι φορείς, με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την εφαρμογή αποτελεσματικής αντεγληματικής πολιτικής.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά