Τζανακόπουλος: Δεν γεφυρώθηκαν όλες οι διαφορές - αναβολή λίγων ημερών

Δεν γεφυρώθηκαν στο σύνολό τους οι διαφορές, κατά τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος στο χθεσινό Eurogroup, καθώς η απόσταση ανάμεσα στο ΔΝΤ και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μπορεί να έχει μειωθεί αλλά παραμένει, υπογράμμισε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η λύση που παρουσιάστηκε χθες δεν αντιστοιχούσε ούτε στους στόχους που είχαν τεθεί το προηγούμενο διάστημα ούτε στις θυσίες του ελληνικού λαού», συνέχισε ο κύριος Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως θεωρήθηκε προτιμότερη μία «αναβολή λίγων ημερών».

«Είναι προτιμότερο να προετοιμάσουμε μια καλύτερη λύση παρά να πάρουμε αποφάσεις που μεταθέτουν το πρόβλημα & δεν προσφέρουν ασφαλή διέξοδο», πρόσθεσε, σημειώνοντας ωστόσο ότι η έγκριση της τεχνικής συμφωνίας με τους θεσμούς δρομολόγησε την εκταμίευση της δόσης στο «αμέσως επόμενο διάστημα».

Η Αθήνα επιδιώκει μία λύση με προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους «χωρίς ασάφεια», ώστε το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα «χωρίς αστερίσκους».

Αν τελικά το ΔΝΤ αποφασίσει να μην μετάσχει στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υπάρξουν τροποποιήσεις, τόνισε ο κ. Τσανακόπουλος. «Κάναμε όσα οφείλαμε για να ανοίξουμε το δρόμο σε καθαρή λύση«, πρόσθεσε ο ίδιος, διαμηνύοντας πως η Αθήνα περιμένει αντίστοιχη στάση και από το σύνολο των δανειστών.





Πηγή: skai.gr