Time: Λιγότερο δημοφιλείς «ακόμα και από τον Τραμπ» ο Μαδούρο και ο Τσίπρας

Στην λίστα με τους πέντε ηγέτες παγκοσμίως που είναι λιγότερο δημοφιλείς ακόμα και από τον Ντόναλντ Τραμπ, περιλαμβάνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Time.

Αν και ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετωπίζει ολοένα και χαμηλότερα ποσοστά αποδοχής τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας του, εξακολουθεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του 40% των πολιτών του - κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νικολάς Μαδούρο και τους επικεφαλής τριών ακόμα κυβερνήσεων: της Βραζιλίας, της Νότιας Αφρικής και της Μαλαισίας, σημειώνει το περιοδικό.


Σε μονοψήφια ποσοστά η αποδοχή του Βραζιλιάνου Μικέλ Τέμερ

Τα ποσοστά του Αλέξη Τσίπρα εξακολουθούν να πέφτουν στις δημοσκοπήσεις, καθώς εφαρμόζει ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την χώρα σε εκλογές μετά από την στρατηγική στάση του στο ζήτημα εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, σε μία περίοδο η ελληνική οικονομία έβρισκε τα πατήματά της», σχολιάζει το Time.

Τότε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν να «λυγίσει το Βερολίνο στην βούλησή του, πείθοντας του Γερμανούς να ρυθμίσουν το ελληνικό χρέος - «κάτι που ακόμα το περιμένει» δύο χρόνια μετά.


Στο 20% η δημοτικότητα του Τζέικομπ Ζούμα, στη Νότια Αφρική

Όμως αυτό που ακολούθησε ήταν η ‘θορυβώδης θητεία’ του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που η ρητορική του μείωσε την πιθανότητα κάποιας παραχώρησης προς την Ελλάδα από μία «κουρασμένη Ευρωπαϊκή Ένωση», και ύστερα ήρθε το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη της τότε προτεινόμενης συμφωνίας διάσωσης από τους δανειστές.

«Οι Έλληνες ψήφισαν όχι, αλλά ο Τσίπρας υπέγραψε συμφωνία παρ’ όλα αυτά», σχολιάζει ο αρθρογράφος Ίαν Μπρέμερ.


Στην ίδια μοίρα και ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ναχίμπ Ραζάκ

Σύμφωνα με το περιοδικό τα «αντι-καθεστωτικά διαπιστευτήρια» του Τσίπρα σε συνδυασμό με τη ρητορική του, τον κάνουν τον μόνο Έλληνα πολιτικό που ήταν ικανός να προχωρήσει σε μία σειρά αντιδημοφιλών μέτρων λιτότητας, πάνω σε μία εξαντλημένη και «θολωμένη» ελληνική κοινωνία, με ελάχιστη κοινωνική κατακραυγή.

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων και με το Μαξίμου να κυνηγά ακόμα μία ρύθμιση για το ελληνικό χρέος, η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ενώ υποσχόταν προεκλογικά ελαφρύνσεις δισεκατομμυρίων, δρομολογεί τελικά νέα μέτρα ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων, με ορίζοντα που ξεπερνά χρονικά την λήξη τη θητεία της. Μεταξύ των πλέον επίπονων είναι και οι μειώσεις στις συντάξεις - επικουρικές και κύριες, αρχής γενομένης από το 2019 - προοπτική που πλήττει περαιτέρω τα ποσοστά αποδοχής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο


Πηγή: skai.gr