Μητσοτάκης: Μείωση στους φόρους & νέες θέσεις εργασίας με κυβέρνηση της ΝΔ

Για ένα νέο μνημόνιο που περιλαμβάνει μέτρα χωρίς να εξασφαλίζει χρηματοδότηση για την Ελλάδα, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό με τα αντίμετρα» που δεν θα εφαρμοστούν, έχοντας ψηφίσει δύο μνημόνια μέσα σε δύο χρόνια.

«Έως πρόσφατα οι ίδιοι έλεγαν ότι μια χώρα που βγαίνει από κρίση δεν μπορεί να παράγει υψηλά πλεονάσματα της τάξης του 3,5%, για πολλά χρόνια. Πως, λοιπόν, θα έχουμε πλεονάσματα 5,5% και πως θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα; Είναι επομένως ψευτοαντίμετρα, είναι φερετζές για να καλύψουν τα σκληρά, τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλουν, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο (…) την ώρα που χτυπούν ανελέητα και κυνικά τους πιο αδύναμους», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στον ιστότοπο www.voria.gr, επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές.

Χαρακτηρίζοντας «βαλτωμένες», τις αλλαγές σε οικονομία και διοίκηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι παριστάνει τον «νεοφώτιστο μεταρρυθμιστή» ενώ έχει μία «κυβέρνηση ανίκανων να τις προωθήσουν από ιδεολογική αλλεργία, έλλειψη γνώσης και ανευθυνότητα».

Αναφερόμενος στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα διεκδικήσει από τους δανειστές μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του Α.Ε.Π., έτσι ώστε να επιτευχθεί δημοσιονομικός χώρος ευελιξίας.

Ο ίδιος εγγυήθηκε πως με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιήσει, όταν αναλάβει την διακυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία, οι επενδύσεις που θα εισρεύσουν θα δώσουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα δημιουργώντας νέες, «ποιοτικές θέσεις εργασίας».

«Πέρα από τη μείωση των φόρων (τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, τη μείωση των συντελεστών για το φόρο εισοδήματος) οι πολίτες μπορούν να περιμένουν από εμάς ένα: Δουλειές, δουλειές, δουλειές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr