Κοτζιάς: Δεν ανταποκρίθηκε η Τουρκία στις προτάσεις μας για εγγυήσεις και ασφάλεια

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τόνισε ότι η  Άγκυρα δεν ανταποκρίθηκε στις προτάσεις της Αθήνας για τα ζητήματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο Κυπριακό, στη διάσκεψη της Γενεύης τον Φεβρουάριο.

Πρόσθεσε ότι οι προτάσεις παραμένουν στο τραπέζι, ενώ ανέφερε ότι στη συζήτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Πεκίνο «η ανταπόκριση που υπήρξε είναι ότι οι Τούρκοι θα εισέλθουν σε διάλογο».

Σχετικά με την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου – Κύπρου, ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι σε διαπραγμάτευση με την Αίγυπτο. «Αυτό θα είναι αντικείμενο μελλοντικών διαβουλεύσεων με την Τουρκία», πρόσθεσε. Διευκρίνισε ότι η ΑΟΖ «είναι άλλη ιστορία από την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο».

Για την οικονομία, σημείωσε ότι το 2017 θα υπάρξει ανάπτυξη, αλλά «αυτή η ανάπτυξη θα ήταν μεγαλύτερη, αν δεν μας είχαν τραβήξει στα άκρα οι εταίροι».

«Δεν θα χάσει το τρένο για αυτό που λέμε τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, που είναι η διάχυση της νέας τεχνολογίας με τρόπο που να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων, αλλά και να αναπτύσσει την παραγωγικότητα της», εκτίμησε ο Νίκος Κοτζιάς. 
Πηγή: skai.gr