Γεννηματά: Ο Τσίπρας υπογράφει τη σοβαρότερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας

Η συμφωνία με τους θεσμούς συνιστά τη σοβαρότερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στο σύγχρονο κράτος, δήλωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, πριν την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία αν έχει την τόλμη, και του επέρριψε προσωπικά την ευθύνη για τη νέα «πράξη του δράματος» που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα
ότι τώρα ελπίζει στην πίεση που θα ασκήσει η Κριστίν Λαγκάρντ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ελάφρυνση του χρέους, με την ελπίδα ότι θα σώσει τα προσχήματα, τη στιγμή όμως που λίγους μήνες νωρίτερα η κυβέρνηση προσπαθούσε να διώξει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το πρόγραμμα.

Υπενθύμισε δε αιχμηρά στον πρωθυπουργό ότι είχε χρησιμοποιήσει τις «άριστες υποσχέσεις» για το χρέος για να κλείσει και πρώτη αξιολόγηση, το 2016, ώστε να «χρυσώσει το χάπι» για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε πως η κυβέρνηση μιλά για αντίμετρα ενώ η κοινωνία καταρρέει, κι επί θητείας της έχουν επιβληθεί 27 νέοι φόροι.

Η κ. Γεννηματά άφησε αιχμές και για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης, με έμμεσες αναφορές στον Ιβάν Σαββίδη. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αφού απέτυχαν οι πρώτες προσπάθειες για «ΣΥΡΙΖΑ-τσάνελ» η κυβέρνηση στράφηκε σε άλλον επιχειρηματία, διαγράφοντας πρόστιμα.

Η αγόρευση της Φώφης Γεννηματά στην Ολομέλεια έγινε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλει πρωτοφανείς ενέργειες στα κοινοβουλευτικά χρονικά, επειδή δεν έλαβε με τη σειρά που έπρεπε, αλλά μετά τον Αλέξη Τσίπα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χαρακτήρισε την κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη «καρικατούρα του δικομματισμού», την οποία ο λαός δεν παρακολουθεί «ούτε στο διάλειμμα».

Ο πρόεδρος του σώματος, Νίκος Βούτσης, φάνηκε να αποδίδει την αλλαγή του προγράμματος και σε χειρισμούς του πολιτικού γραφείου της κ. Γεννηματά, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά ωστόσο ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα όσα έχουν συμβεί.
Πηγή: skai.gr