Αυτοαναίρεση Παπανάτσιου για αντίμετρα - Ανένδοτο το ΔΝΤ για το αφορολόγητο

Χρειάστηκαν μόλις έξι λεπτά για να διαψεύσει τον ίδιο της τον εαυτό η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, αναφορικά με τα λεγόμενα αντίμετρα, τα οποία είχε υπογραμμίσει ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή άμυνας, ότι για πρώτη φορά έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα μέτρα.

Αν και αρχικά η κ. Παπανάτσιου διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι το αποτέλεσμα της συμφωνίας με τους Θεσμούς έχει δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα και ότι «τα αντίμετρα εξισορροπούν πλήρως τον αρνητικό αντίκτυπο των μέτρων», έξι λεπτά αργότερα κλείνοντας την ομιλία της παραδέχτηκε, αναιρώντας τον ίδιο της τον εαυτό, ότι «τα θετικά μέτρα θα αντικαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες που δημιουργούν τα μέτρα».

Η ίδια πάντως εμφανίστηκε βέβαιη για την εφαρμογή των αντίμετρων, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, βασιζόμενη στο υπερπλεόνασμα του 2016.

Αναφορικά, δε, με τη μείωση του αφορολογήτου – μέτρο το οποίο η κυβέρνηση δήλωνε ότι δεν θα αποδεχτεί – η κ. Παπανάτσιου, αποποιήθηκε την πατρότητά του, υποστηρίζοντας ότι «εμείς το θεωρούμε περιττό, αλλά το ΔΝΤ ήταν ανένδοτο».

«Καταθέτω τη χαμένη παιδική χαρά του email Χαρδούβελη» δήλωσε σκωπτικά, παίρνοντας το λόγο, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σημειώνεται ότι σήμερα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και οι πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα που δεσμεύουν τη χώρα έως το 2021.

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά