Το Σάββατο η κατάθεση του ν/σ για την επικύρωση της συμφωνίας (upd)

Το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να κατατεθεί τελικά στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το πακέτο μέτρων και αντίμετρων, που συμφωνήθηκαν μεταξύ Αθήνας και θεσμών. Αν και ως πιθανή ημερομηνία κατάθεσής του είχε ανακοινωθεί και η σημερινή, φαίνεται πως ο όγκος των μέτρων απαιτούσε μεγαλύτερη επεξεργασία ή ότι το περιεχόμενο επιφυλάσσει εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Το υπόλοιπο χρονοδιάγραμμα συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που θα τιτλοφορείται: «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 – 2021 και λοιπές Διατάξεις», θα ακολουθηθεί κανονικά.

Συγκεκριμένα, στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας 15/5 θα ξεκινήσει η επεξεργασία τους στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης, οι οποίες θα ολοκληρώσουν το έργο τους την Τρίτη 16/6.

Το πολυνομοσχέδιο με το πακέτο των προαπαιτούμενων θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη 17/5, προκειμένου να ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης 18 Μαΐου, οπότε και θα κορυφωθεί η πολιτική αντιπαράθεση.

H κυβέρνηση εμφανίζεται βέβαιη για την επιψήφιση της συμφωνίας από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μετά και το «πολιτικό μασάζ» των κυβερνητικών στελεχών τις προηγούμενες ημέρες. 
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά