Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Παίζουν με τους εργαζόμενους στήνοντας εμπόριο ελπίδας

Η Κυβέρνηση Τσίπρα παίζει με τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων, στήνοντας ανεύθυνα ένα εμπόριο ελπίδας τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων στους ΟΤΑ.

«Η Δικαιοσύνη έκρινε παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Έγιναν με το νόμο Κατρούγκαλου, που κρίθηκε αντισυνταγματικός» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Στη δήλωσή του ο επικεφαλής της ΝΔ κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι συνεχίζει να ψεύδεται, να παρανομεί και να κοροϊδεύει τους πολίτες. «Παίζουν με τη ζωή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Στήνουν ανεύθυνα ένα εμπόριο ελπίδας, μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους».

Με το να στήνονται “παράγκες” όμως στο ευρύτερο Δημόσιο δεν θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας τόνισε ο κ Μητσοτάκης προσθέτοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα προστατεύσει τη δημοκρατική ομαλότητα  και την κανονικότητα στη λειτουργία της χώρας. «Υπεύθυνες λύσεις υπάρχουν. Υπέρ της κοινωνίας. Εμείς μπορούμε να τις υλοποιήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Οι κυβερνητικές δηλώσεις για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να φέρει ρύθμιση για την καταβολή των χρημάτων σε όλους τους συμβασιούχους των Δήμων και θα αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος με την εργασιακή τους ομηρεία, είπε σήμερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για τους συμβασιούχους.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στη Δικαιοσύνη και τη ΝΔ, τονίζοντας ότι η δικαστική εξουσία θα πρέπει να αυτοπροστατεύεται και να μην επιτρέπει να διαρρέουν οι αποφάσεις της πριν δημοσιευτούν και να μην αξιοποιούνται πολιτικές δυνάμεις.


Πηγή: skai.gr