Εξ οικείων τα βέλη για COSCO: Βάζουν τρικλοποδιά στον Τσίπρα λένε οι ΑΝΕΛ

Την έντονη αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκάλεσε το αίτημα που διατυπώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού να μην παραχωρηθούν στην COSCO κτίρια του ΟΛΠ για να γίνουν μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων.

«Η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν αντέχει άλλα χτυπήματα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, κατηγορώντας το υπουργείο Πολιτισμού για αλλεπάλληλες τρικλοποδιές» στα επενδυτικά πλάνα της κυβέρνησης και για «χτυπήματα» στην προοπτική ανάπτυξης της χώρας.

«Το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε νέο χτύπημα βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του την παραχώρηση του ΟΛΠ στην κινεζική COSCO. Η νέα "τρικλοποδιά", αλήθεια έχουμε χάσει το μέτρημα, έρχεται από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού αυτή τη φορά Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, η οποία με επιστολή της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας ζητεί να ανακληθεί η παραχώρηση των παλαιών σιταποθηκών του λιμανιού (Silo) στον ΟΛΠ και να αποδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου εκεί να στεγαστεί μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων της ‘’Πολιτιστικής Ακτής Πειραιώς’’».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η πρωτοβουλία αυτή, για την οποία μάλιστα έχουν δαπανηθεί σημαντικά ποσά τόσο από τον ΟΛΠ όσο και από άλλους φορείς για μελέτες και αρχιτεκτονικούς και άλλους εικαστικούς διαγωνισμούς, μετρά ήδη 10 χρόνια.

Αλήθεια, διερωτάται ο βουλευτής, τώρα το θυμήθηκαν από το υπουργείο να εκκινήσουν εκ νέου το θέμα; «Οι εγκαταστάσεις αυτές με νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι, συμπεριλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχει παραχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΛΠ, βασικός μέτοχος του οποίου είναι πλέον η COSCO με αποτέλεσμα η νέα αξίωση αυτή του Υπουργείου να προσκρούει προφανώς σε πλήθος νομικών και ουσιαστικών εμποδίων».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δημήτρης Καμμένος καλεί το ΥΠΠΟ «να σταματήσει επιτέλους να βάζει τρικλοποδιές στον Πρωθυπουργό της χώρας μας τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το ταξίδι του στο Πεκίνο για να προασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα και να προσελκύσει νέες επενδύσεις». «Η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν αντέχει άλλα χτυπήματα» σημείωσε.

"Το ΥΠΠΟ βλάπτει την ανάπτυξη της χώρας"

Η στάση του υπουργείου Πολιτισμού προκάλεσε και τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. 

"Tο Υπουργείο Πολιτισμού βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη της χώρας. Βλέπουμε ότι σε κάθε προσπάθεια που γίνεται γα επένδυση στην Ελλάδα, σε μια εποχή που τόσο την έχει ανάγκη η χώρα μας για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και πλούτο, το υποργείο Πολιτισμού γίνεται ο αρνητικός πρωταγωνιστής" τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μερικές μέρες πριν από το ταξίδι του κου Τσίπρα στην Κίνα, που υποτίθεται ότι γίνεται για την προσέλκυση επενδύσεων, το Υπουργείο Πολιτισμού έρχεται και πάλι να βάλει τρικλοποδιά σε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, που έχουν γίνει στη χώρα μας αυτή της ΚΟΣΚΟ στο λιμάνι του Πειραιά. Από άγνοια από ιδεοληψία; Χρειάζονται απαντήσεις όχι μόνο από το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

"Τι κάνει ο πρωθυπουργός;"

"Η Υπουργός Πολιτισμού μετά το κατόρθωμά της στο Ελληνικό ξαναχτυπάει στο λιμάνι του Πειραιά. Αλλά το θέμα δεν είναι τι κάνει η Υπουργός Πολιτισμού, αλλά τι κάνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράφει ιδιωτικοποιήσεις που στη συνέχεια τις ακρυώνουν οι υπουργοί του" τόνισε η βουλευτής της ΔΗΣΥ Χαρά Κεφαλίδου.

Το Ποτάμι

«Από τη μια η κυβέρνηση ψηφίζει αποκρατικοποιήσεις κι από την άλλη οι κρατικές υπηρεσίες συνεχίζουν να βάζουν κάθε είδους εμπόδια» σχολιάζει από πλευρά του Το Ποτάμι για το θέμα της COSCO.

«Σε λίγες μέρες ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την Κίνα, αναζητώντας επενδύσεις. Με ποια αξιοπιστία άραγε; Πώς θα τον πάρουν στα σοβαρά, όταν η μεγαλύτερη επένδυση της Κίνας στη χώρα, εκτός από τα κλάματα των υπουργών του, εξακολουθεί να συναντά κάθε είδους εμπόδια; Πώς μπορούν να προχωρήσουν οι επενδύσεις όταν οι ίδιες οι κρατικές υπηρεσίες αγνοούν ακόμη και τους νόμους του ελληνικού κράτους;» διερωτάται ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού αναφέρει ακόμη: «Μετά το Ελληνικό, η COSCO. Το Υπουργείο Πολιτισμού ξαναχτύπησε. Από τη μια λοιπόν η κυβέρνηση ψηφίζει αποκρατικοποιήσεις κι από την άλλη οι κρατικές υπηρεσίες αδιαφορούν για τους νόμους και συνεχίζουν να βάζουν κάθε είδους εμπόδια».
Πηγή: skai.gr