Τσίπρας: Όταν ο κόσμος ακούει μεταρρυθμίσεις σκιάζεται αντί να αναθαρρεί

Αντίστοιχη με τη δημιουργία του ΕΣΥ παρομοίασε ο πρωθυπουργός από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης την ίδρυση των Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου που προωθεί η δική του κυβέρνηση.

Επανέλαβε και την εξαγγελία του ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν δημιουργηθεί 239 τέτοιου είδους κέντρα στα οποία θα προληφθούν 3.000 άτομα, γιατροί και νοσηλευτές.

«Οι μονάδες αυτές θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, του Χρηματιστηρίου, των εξοπλιστικών, για να μην ξεχνάμε και ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα. Γίνονται σήμερα παρά το γεγονός ότι κυβερνούμε σε συνθήκες αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Λειτουργούμε και κυβερνάμε με το πιστόλι στον κρόταφο και με τρικλοποδιές αλλά παρά τις τρικλοποδιές πιάνουμε το στόχο μας. Δίνουμε μάχη όχι μόνο με τους έξω αλλά και το βαθύ σύστημα της διαπλοκής στην Ελλάδα που ήταν βαθιά ριζωμένο» πρόσθεσε. 

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια επαναστατική κίνηση στον χώρο της υγείας με εμβληματική σημασία που αλλάζει τον χάρτη της πρωτοβάθμιας φροντίδας και έχει σχεδιαστεί με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

'Οταν ο κόσμος ακούει μεταρρυθμίσεις σκιάζεται αντί να αναθαρρεί, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι μια μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο».

Στην ομιλία του ο κ Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον Παύλο Πολάκη για το χειρουργείο που έκανε την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο Ζακύνθου. «Δεν επιτρέπουν τα χειρουργεία εκείνοι που ζητούν να λειτουργήσουν τα ιδιωτικά» είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφέρθηκε τέλος και στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι τελευταία τα παρουσιάζει όλα πέτσινα όπως πέτσινο παρουσίασε και το κύπελλο Ελλάδος που κέρδισε ο ΠΑΟΚ.



Πηγή: skai.gr