ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: Ανεφάρμοστες υποσχέσεις χωρίς πράξεις

Προχειρότητα των πολιτικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εκπαίδευση, αλλά και τη διαρκή απαξίωση της νέας γενιάς και των οικογενειών τους, καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό, με αφορμή τη σημερινή του (Τρίτη) επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «ανεφάρμοστες υποσχέσεις, χωρίς πράξεις, χωρίς καμία συζήτηση στη Βουλή.

Η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός εξήγγειλε κουρασμένα όσα ο υπουργός Παιδείας, από την πρώτη ήμερα ανάληψης των καθηκόντων του, διαρρέει, είτε δημοσιογραφικά, είτε στις δημόσιες εμφανίσεις του. Πρόκειται, συμπληρώνει, για «ανεφάρμοστες υποσχέσεις, χωρίς πράξεις, χωρίς καμία συζήτηση στη Βουλή. Τις υποσχέσεις και τις δήθεν δεσμεύσεις τους δεν τις πιστεύει πια κανείς».

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά πώς είναι ακόμη χειρότερος ο συμβολισμός της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στο υπουργείο Παιδείας. «Επιλέγει πάντα το υπουργείο Παιδείας για να ξεκινήσει την εκστρατεία παραπλάνησης της κοινωνίας από τη σκληρή πραγματικότητα που ο ίδιος επιβάλλει με το δεύτερο δικό του μνημόνιο, που έχει τη δική του υπογραφή. Δείχνει έτσι πόσο υπολογίζει την παιδεία, την αγωνία των μαθητών και το μέλλον των νέων παιδιών», σημειώνει.

Το κόμμα καλεί την κυβέρνηση σε πραγματικό, ειλικρινή και με ευρείες συναινέσεις διάλογο σε θέματα που αφορούν την προοπτική της χώρας και της νέας γενιάς.

Από την πλευρά τους, ΚΕΔΕ και ΠΟΕ ΟΤΑ θεωρούν ανεφάρμοστη την εξαγγελία για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών, ηλικίας τεσσάρων ετών, στο νηπιαγωγείο, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα συρρικνώσει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, η εισήγησή του θα είναι να συνταχθεί η Ένωση μαζί με τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση κατά της συγκεκριμένης κυβερνητικής απόφασης. «Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή απαιτεί και υποδομές και προσωπικό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των ελληνικών οικογενειών. Πρόκειται για μία εξαγγελία που δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Ας πάψει επιτέλους η κυβέρνηση να πετάει πυροτεχνήματα στον αέρα. Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα. ΟΤΑ, εργαζόμενοι και πολίτες θα αντισταθούμε », σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση κατέθεσαν την αγωνία τους για τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή της συγκεκριμένης εξαγγελίας του υπουργού Παιδείας, επισημαίνοντας πως «πρόκειται για μία απόφαση που βάζει "ταφόπλακα" στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών και οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους».

Πηγή: skai.gr