Καμμένος: Οδηγούμε την χώρα έξω από την κρίση

Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα έξω από την κρίση, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση ΣΚΑΪ. Ο ίδιος μάλιστα εκτίμησε πως λήγει η «περίοδος ντροπής» και απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.

«Πράγματι, θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων σε 300.000 άτομα» που αφορούν στις μεγάλες συντάξεις αλλά «οι υπόλοιπες συντάξεις δεν θα πειραχτούν», διαβεβαίωσε ο κ. Καμμένος, ενώ εγγυήθηκε πως από τα αντίμετρα που θα εφαρμοστούν, αν η Ελλάδα ξεπεράσει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευτεί, θα ωφεληθούν περίπου 5 εκατομμύρια Έλληνες.

Για την υπόθεση διαγραφής προστίμου ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε επιβληθεί στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ (πλέον συμφερόντων Σαββίδη),ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι ο κ. Σαββίδης που του «επιτίθενται αντί να τον ευχαριστούν», είναι ένας επιχειρηματίας ο οποίος τη δύσκολη στιγμή επένδυσε χρήματα στη χώρα ενώ «άλλοι την έκαναν».

Επιπλέον κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είπε ψέματα για τις 2 επιστολές σχετικά με την επένδυση: «ήταν 6 οι υπογραφές και θα πρέπει να διερευνηθεί αν πρόκειται για πλαστογραφία», είπε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου , ο υπουργός τόνισε πως «η ληστεία μετά τον Τσοχατζόπουλο ήταν πολύ μεγαλύτερη», περιλαμβάνοντας τους κυρίους Σημίτη, Παπανδρέου και Παπαντωνίου. «Αν ο Τσοχατζόπουλος από τα 100 έβγαζε 10, άλλοι από τα 100 έβγαζαν 400», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, επιμένοντας πως ο Τσοχατζόπουλος «πρέπει να μιλήσει».

Μάλιστα υπενθύμισε ότι αυτή την περίοδο απασχολούν την Δικαιοσύνη 18 υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν ήδη αποδώσει αποτελέσματα, αφού έχουν μπει «βραχιολάκια» σε 4 εμπόρους όπλων και όσες ξένες εταιρείες είχαν προβεί σε δωροδοκίες, δεν μπορούν πλέον να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς εάν δεν καταβάλλουν πλήρως τις αποζημιώσεις στο οικείο επιτελείο.

Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, χαρακτήρισε «μονόδρομο τις επενδύσεις», λέγοντας πως την ίδια άποψη μοιράζεται και ο πρωθυπουργός, λαμβάνοντας υπόψη τις «ευαισθησίες της αριστεράς και τις ευαισθησίες της αγοράς».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας τόνισε πως η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.«Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί των Τούρκων αξιωματούχων αποτελούν παράσημο για μένα», δήλωσε.
Πηγή: skai.gr