«Καρφιά» Γεωργιάδη σε κυβέρνηση & Σαββίδη: Επενδύσεις με όρους Φαρ Ουέστ

Δε θα ρωτήσουμε τον κ. Σαββίδη για να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά τον ελληνικό λαό, διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζοντας πως κάθε επενδυτής είναι ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα αλλά δεν είναι δυνατόν οι επενδύσεις να γίνονται με όρους «far West» (i.e Άγριας Δύσης).

Οι επενδύσεις πρέπει να δρομολογούνται επί ίσοις όροις, με διαφάνεια και καθαρότητα και όχι εκβιαστικά ή με χαριστικές απαλλαγές χρεών, επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην τροπολογία που πέρασε (με 149 κυβερνητικά «ναι») και προβλέπει την διαγραφή προστίμων, ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν επιβληθεί στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, συμφερόντων Σαββίδη, για έσοδα από λαθρεμπόριο.

«Εμείς μαχόμαστε για να γίνει η Ελλάδα κανονικό κράτος με ίδιους κανόνες και ίδιους νόμους για όλους», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης. «Εγώ δεν θυμάμαι να μου έχει διαγράψει κανένα πρόστιμο η εφορία».

Κατηγορώντας την συγκυβέρνηση για υποκρισία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως με τον νέο υπολογισμό των εισφορών, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς και οι αγρότες θα κληθούν να πληρώνουν από εδώ και πέρα αυξημένο ΕΦΚΑ κατά 15% ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 24% για ορισμένα προϊόντα.  

«Ο κ. Τσίπρας αποδέχεται τις μειώσεις που κατήγγειλε και προσθέτει και άλλες (…) κανείς δεν ζητούσε από την Ελλάδα περικοπές στις συντάξεις», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για «παραμύθι» αντιμέτρων που δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ποτέ, αφού για ληφθούν θα πρέπει η Ελλάδα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 5,5%. «Είναι δυνατόν να επιβιώσει κανείς στην Ελλάδα με πλεόνασμα 5,5%», αναρωτήθηκε.

Μιλώντας για τα νέα μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση στην Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα νομιμοποιήσει «την κοροϊδία» σε βάρος του ελληνικού λαού χαρακτηρίζοντας την ρητορική περί αντισταθμιστικών μέτρων «χάντρες στους ιθαγενείς».

Ο πρωθυπουργός «μας έγδαρε στους φόρους, μας έκοψε τις συντάξεις και τα επιδόματα, μας αύξησε την προκαταβολή και γελάει κιόλας (…) αλλά γιατί να μη γελάει; Αυτός και οι φίλοι του περνάει καλά εις υγείαν των κορόιδων», συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Νέας δημοκρατίας, κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι «δεν ξέρουν καλά τη δουλειά τους και κοροϊδεύουν όσους μπορούν να κοροϊδέψουν (…) με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά ενώ καταδικάζουν τους Έλληνες στην φτώχεια». .



Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας