ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύ κλίμα στην ΚΟ, αλλά χωρίς διάθεση καταψήφισης των μέτρων

Βαρύ κλίμα επικράτησε, σύμφωνα με πληροφορίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται διάθεση καταψήφισης των μέτρων ακόμα και από όσους άσκησαν κριτική…

Το λόγο στην ΚΟ πήραν 40 βουλευτές, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ορισμένοι από αυτούς έκαναν λόγο για «κόκκινες γραμμές» που δεν τηρήθηκαν, και ανέφεραν ότι δεν υπήρχε πολιτικός σχεδιασμός σε κάποια σημεία.

Επικρίσεις και από πρώην υπουργούς

Ο Νίκος Φίλης φέρεται να είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πως η τεχνική συμφωνία
«μας κρατάει σε μνημονιακό πλαίσιο και είναι μια παράτασή του», ενώ έκανε αναφορά στους χειρισμούς για Καλογρίτσα και Σαββίδη.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου φέρεται και αυτή να κινήθηκε σε επικριτικούς τόνους, λέγοντας πως «πρέπει το κόμμα να στραφεί στην κοινωνία», ενώ ο Θοδωρής Δρίτσας επισήμανε πως πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές.

Τι είπαν Τσακαλώτος - Αχτσιόγλου

Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «η συμφωνία θα κριθεί τα δυο επόμενα χρόνια», ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι υπάρχουν προοπτικές για το χρέος. «Ή λύση ή στις 22 Μαΐου ή τον Ιούνιο» δήλωσε δε ο υπουργός Οικονομικών. Την παράσταση έκλεψε και ατάκα του κ. Τσακαλώτου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 και… τους Παοκτζήδες.

«Πολιτικοποιήσαμε τη διαπραγμάτευση, δημιουργώντας συμμάχους, είχαμε σχέδιο» είπε από την πλευρά του το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ.
Πηγή: skai.gr