ΝΔ: Δεν θα δεχθούμε καμία χαριστική εξαγορά στα Μέσα Ενημέρωσης (upd)

Μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία χαριστική εξαγορά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απέστειλε την Παρασκευή η Νέα Δημοκρατία, στον απόηχο της διαγραφής προστίμου 38 εκατ. ευρώ από λαθρεμπόριο της ΣΕΚΑΠ, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Προ ημερών ο κ. Σαββίδης δήλωσε ότι «έτσι κι αλλιώς θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι κι αλλιώς! Πολύ σύντομα. Όταν λέω σύντομα, ενδέχεται να τελειώσω μέχρι και το Μάιο. Όσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύο».

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τις συζητήσεις για την εξαγορά εκδοτικών συγκροτημάτων, ξεκαθαρίζουμε ότι υποχρέωση όλων, δηλαδή των τραπεζών, των επιχειρηματιών και των επενδυτών, είναι η τήρηση της νομιμότητας και των κανόνων διαφάνειας, προκειμένου να μη ζημιωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι» τονίζει η ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως «είναι σαφές ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτρέπει την παραμονή των παλαιών μετόχων στο νέο διοικητικό σχήμα και συνοδεύεται με διαγραφή μεγάλου μέρους των δανείων της επιχείρησης με αδιαφανή τρόπο, δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ διαμηνύει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμφωνία που θα στρεβλώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ζημιώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου και επομένως του ελληνικού λαού.

«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου. Οι επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, ιδιαίτερα στα ΜΜΕ, θα πέσει και αυτήν τη φορά στο κενό» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ.

«Συνιστούμε στη ΝΔ ψυχραιμία -δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Το σύστημα διαπλοκής στα μέσα ενημέρωσης που δημιούργησε και προσπαθεί να συντηρήσει ξηλώνεται. Οι νόμοι θα εφαρμοστούν για όλους. Οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει θαλασσοδάνεια πάνω από 1 δισ. ευρώ, που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με εκδότες. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Να το αντιληφθεί αυτό και ο κ. Μητσοτάκης του "Κήρυκα Χανίων"» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.  Πάντως, ο Νίκος Φίλης για τις υποθέσεις Σαββίδη και Καλογρίτσα τόνισε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πως έγιναν λάθος χειρισμοί.
Πηγή: skai.gr