NΔ προς Τσίπρα: Να επιστραφεί μέρος του πλεονάσματος του '16 (upd)

Στην πρόταση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για επιστροφή ενός μέρους (0,5%) του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016 στην ελληνική κοινωνία επανέρχεται η ΝΔ εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ότι έφερε το τέταρτο Μνημόνιο με σκληρά μέτρα, η ΝΔ σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας απέδειξε, για μια ακόμη φορά, πως διαθέτει πλεόνασμα θράσους για να κοροϊδεύει εν ψυχρώ την ελληνική κοινωνία που στενάζει. Και τώρα που λέει ότι "έκλεισε ένας κύκλος" του θυμίζουμε ότι το ίδιο ακριβώς έλεγε και πέρυσι στις 22 Μαΐου 2016:

»Σήμερα, παίρνουμε τις τελευταίες δύσκολες αποφάσεις. Το επόμενο διάστημα θα είναι ένα διάστημα διαφορετικό, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες”. Σήμερα, επανέλαβε το ίδιο ψέμα. Κανείς, όμως, πλέον δεν τον πιστεύει» τονίζει η Πειραιώς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο με σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό, κόβοντας κατά μέσο όρο δυο συντάξεις, επιβαρύνοντας με νέους φόρους όλους τους Έλληνες. Δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς να εξασφαλίζει καν την χρηματοδότησή της.

«Ο κ. Τσίπρας ”αγαπάει” τους φτωχούς, γι’ αυτό φροντίζει να γίνονται διαρκώς περισσότεροι. Έχει το θράσος να μιλάει για αντίμετρα, όταν για να ενεργοποιηθούν, ύστερα από τρία χρόνια, πρέπει να στύψει σαν λεμονόκουπα όλους τους Έλληνες» παρατηρεί σκωπτικά η ΝΔ.

«Αν είχε ίχνος ευαισθησίας για τον ελληνικό λαό και όχι για την καρέκλα του, θα αποδεχόταν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια πρόταση ρεαλιστική, μετρημένη, που ανακουφίζει έστω και λίγο όλους τους Έλληνες. Αλλά είπαμε ”Τσίπρας είναι και τσίπα δεν έχει πάνω του…”» καταλήγει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

ΔΗΣΥ: «Ο Πινόκιο»

«Ο Πρωθυπουργός αλυσοδένει τη χώρα με το 4ο μνημόνιο και την εγκλωβίζει στο δίλημμα ‘’Grexit ή διαρκής λιτότητα’’, έχει το θράσος να μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια. Ο ‘’Πινόκιο’’ στην … χώρα των θαυμάτων …» σχολιάζει από μεριάς της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ 

«Η νοημοσύνη της ΝΔ βρίσκεται σε βαθύ λήθαργο ή, μάλλον, ποτέ δεν ήταν ξύπνια... Αναμασά τα ίδια και τα ίδια αντικαθιστώντας τη λέξη "εκλογές" με τις λέξεις "τέταρτο μνημόνιο". Μηδενική ικανότητα ορθολογικής σκέψης, όπως και ικανότητα να κάνει συγκρίσεις ή να έχει αφήγημα. Βρίσκεται σε διαρκή σύγχυση μεταξύ ορατού και αοράτου...» απάντησε η Κουμουνδούρου στη ΝΔ.
Πηγή: skai.gr