Κλείσιμο

Δ. Καμμένος: Ποιοι έδωσαν (;) τα 200 χιλιάρικα στον Άκη Τσοχατζόπουλο

Αποδείξεις και ονόματα σχετικά με τα πρόσωπα που έδωσαν στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο τα χρήματα για τη συγκέντρωση του ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ, που απαιτούνταν ως εγγύηση για την αποφυλάκισή του, ζητάει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.

Με ερώτησή του προς τον Σταύρο Κοντονή, ο κος Καμμένος, αναφέρεται στις πληροφορίες που θέλουν το επίμαχο ποσό να συγκεντρώθηκε χάριν «δωρεών» φίλων και ιδίως κάποιου παλιού φίλου του Άκη Τσοχατζόπουλου από τη Γερμανία, καλώντας τον υπουργό να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν υπό ποια μορφή δόθηκαν τα χρήματα και από ποιους.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προσκομίσει τη σχετική λίστα με τα ονόματα των δωρητών/φίλων που συγκέντρωσαν τα χρήματα, καθώς και τη μορφή που δόθηκαν. Εάν δηλαδή πρόκειται για κάποιο δάνειο ή για δωρεά.

Στην περίπτωση που πρόκειται για δάνειο ζητά την προσκόμιση των σχετικών συμβάσεων κι αν έχει πληρωθεί χαρτόσημο, ενώ εάν πρόκειται για δωρεά, ζητά το αποδεικτικό της εφορίας ότι πληρώθηκε ο φόρος γι’ αυτή που αντιστοιχεί σε 10% από τον καθένα.



Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά