Κλείσιμο

Νέα απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει πρωτογενές

Την ενόχληση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστραφεί ένα μέρος (0,5%) του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016 στους πολίτες, με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού να απαντά δύο φορές στον πρόεδρο της ΝΔ, χθες και σήμερα Πέμπτη, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Οικονομικών.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 και τι του 2017. Τα 620 εκατ. ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν τα ψήφισε το Δεκέμβριο. Τώρα που δείχνει όψιμη σπουδή για το πλεόνασμα, μπορεί να επανορθώσει, ψηφίζοντας τα 3,6 δισ. ευρώ θετικών μέτρων για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα. Όλα τα υπόλοιπα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε από την πλευρά του ότι «κάποιος που φιλοδόξει να γίνει πρωθυπουργός οφείλει να γνωρίζει πώς λειτουργεί η οικονομία».

«Ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται παριστάνοντας τον "κουβαρντά" στα δελτία ειδήσεων. Ας θυμηθεί να τον κάνει όταν θα καταψηφίσει τα θετικά αντίμετρα» απάντησε εξάλλου και την Τετάρτη το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στις επίμαχες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr