Τζανακόπουλος: Από τα αντισταθμιστικά θα ωφεληθούν εκατομμύρια πολίτες

«Τα πολύ δύσκολα είναι πίσω μας» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Flash 96 ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εστιάζει την προσοχή της στη διαπραγμάτευση για το χρέος μέχρι τις 22 Μαΐου.

Xαρακτήρισε την τεχνική συμφωνία «ισορροπημένη» μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο, με αντισταθμιστικά μέτρα, από τα οποία, όπως είπε, θα ωφεληθούν 3 με 4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι η συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα θα ψηφιστεί στη Βουλή μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την Κίνα.

Σχολιάζοντας την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει τα αντίμετρα σημείωσε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εμμονή του να αμφισβητεί τη συμφωνία και με την επιμονή του στην καταστροφολογία, οδηγείται σε στρατηγικά λάθη».

Απάντησε ακόμη στο σχόλιο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αναρωτήθηκε τι θα σκέφτονται οι άνεργοι στο Κερατσίνι και το Αιγάλεω όταν βλέπουν την κυβέρνηση να "χαρίζει" πρόστιμα εκατομμυρίων, αναφερόμενος στην επίμαχη τροπολογία.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει στο όνομα των ανέργων και των εργαζομένων στο Κερατσίνι και το Αιγάλεω. Δεν τις ξέρει αυτές τις περιοχές, δεν τις έχει δει ποτέ του» είπε ο κ. Τζανακόπουλος. Επισήμανε τέλος πως «δεν χαρίστηκε» και «δεν έχει διαγραφεί κανένα πρόστιμο, ούτε κλείσιμο ματιού έγινε».
Πηγή: skai.gr