Γεννηματά: Κατέληξαν σε συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου

«Με την πλάτη στον τοίχο κατέληξαν σε συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχολιάζοντας τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τους θεσμούς, τονίζοντας ότι «δήθεν διαπραγματεύονταν, ενώ βύθιζαν τη χώρα στην ύφεση και την αβεβαιότητα».

Όπως υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, «δεσμεύουν την χώρα σε ένα ουσιαστικά 4ο μνημόνιο, χωρίς νομιμοποίηση. Μνημόνιο διαρκές και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ) για πολλά χρόνια».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε, ότι τα νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας είναι ύψους 4,5 δισ. ευρώ συνολικά, μέσω μείωσης των συντάξεων, του αφορολόγητου και περικοπής 450 εκατ. ευρώ από τις ενισχύσεις των ανέργων και των ασθενέστερων τάξεων.

«Χωρίς αιδώ δηλώνουν ότι δεν θα αποδώσουν το κοινωνικό μέρισμα που οφείλουν στους πολίτες. Νέα μέτρα και δεσμεύσεις που υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα Grexit ή διαρκής λιτότητα» υποστήριξε, ενώ δήλωσε ότι είναι ώρα ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί το σύνολο των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Τσίπρα /Καμμένου.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε, ότι πια κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη σε όσα δηλώνουν ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του, ζητώντας να κατατεθεί άμεσα στην Βουλή το σύνολο των κειμένων συμφωνίας και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και τώρα και για το μέλλον, για να «αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μάθει ο ελληνικός λαός το μέγεθος της εξαπάτησης και το βάρος των δεσμεύσεων. Να μάθει ότι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν καταστρέφουν μόνο το παρόν, έχουν υποθηκεύσει και το μέλλον».
Πηγή: skai.gr