Το Ποτάμι σε Ντάισελμπλουμ: Όχι σε λογιστικά παιχνίδια στην Ελλάδα

«Ανάπτυξη και όχι λογιστικά παιχνίδια χρειάζεται η Ελλάδα», τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος απευθυνόμενος στον Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Ακολουθεί η παρέμβαση:

«Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Επίτροπε, 7 χρόνια πριν έγινε φανερό πως το ασφαλιστικό στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο λόγω των τεραστίων ελλειμμάτων. Η απάντηση της τρόικα ήταν κόψτε συντάξεις, αυξήστε εισφορές και φόρους. Ακούγεται λογικό και πιθανώς ένα 12χρονο παιδί θα το δεχόταν και αυτό. 7 χρόνια μετά, με την επίσημη ανεργία εκτοξευμένη στο 24% και 34% των ανθρώπων να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας συζητάμε για 15η φορά μέτρα περικοπών συντάξεων και αυξήσεις εισφορών και φόρων. Όμως πια το παιδί που είπαμε πιο πριν έχει πάει στο πανεπιστήμιο και αυτό τουλάχιστον έμαθε ότι η εργασία είναι αυτή που στηρίζει την ασφάλεια και πως μόνο η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας εξασφαλίζουν ένα βιώσιμο σύστημα.

»Η Ελλάδα χρειάζεται 3 μεταρρυθμίσεις: της δημόσιας διοίκησης που φρενάρει κάθε επιχειρηματική προσπάθεια, του φορολογικού συστήματος προς αναπτυξιακή κατεύθυνση και των μηχανισμών πάταξης της διαφθοράς. Και οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν το κάνουν γιατί αγαπούν το πελατειακό κράτος, εσείς όμως μέχρι πότε θα ικανοποιείστε από τα λογιστικά παιχνίδια. Ανάπτυξη και μόνο ανάπτυξη πρέπει να είναι ο στόχος.»


Πηγή: skai.gr