Συμφωνία με τους θεσμούς ως την Κυριακή κυνηγά η κυβέρνηση (upd)

Στο «κυνήγι» τεχνικής συμφωνίας με τους θεσμούς έως την Κυριακή βρίσκεται η κυβέρνηση μετά και τις επαφές της Πέμπτης, όπου, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, επιβεβαιώθηκε ότι τα επτά με οχτώ κύρια θέματα έχουν κλείσει και απομένει να διευθετηθούν διάσπαρτα ζητήματα.

Μιλώντας μετά την 90λεπτή συνάντηση με το κουαρτέτο, ο αξιωματούχος προσέθεσε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμμένει σε πολλά θέματα με τα οποία δεν συμφωνεί η κυβέρνηση, ωστόσο επισήμανε πως ο ίδιος «δεν έχει την εντύπωση ότι το Ταμείο έχει προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με σκοπό να κωλυσιεργήσει».

«Δεν νομίζω» πως αυτά τα ζητήματα θα εμποδίσουν τη συμφωνία, είπε.

Ακολούθησε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος στο Μέγαρο Μαξίμου τέθηκαν ορισμένες παρατηρήσεις που έχει κάνει η ελληνική πλευρά στα τέσσερα κείμενα που έχει λάβει από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, τα οποία δίνουν το πολιτικό και τεχνικό περίγραμμα της νέας συμφωνίας.

O Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει δηλώσει ότι η κατάθεση των νέων δημοσιονομικών μέτρων προγραμματίζεται για το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα είναι εφικτή η οριστικοποίηση της συμφωνίας στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, όπου η Αθήνα ελπίζει ότι θα μπορέσει να θέσει το ζήτημα ελάφρυνσης του χρέους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ανησυχία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

«Οι συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες είναι ότι έως την Κυριακή θα έχουμε καταλήξει στα κείμενα της τεχνικής συμφωνίας και μετά τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου», είπε.
Πηγή: skai.gr