Βούτσης: Ορόσημο για τα μέτρα το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου

Στην εκτίμηση ότι τα μέτρα που θα συνοδεύουν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα κατατεθούν στη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, προχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ολοκλήρωση των συνομιλιών Αθήνας - Θεσμών βρίσκονται στην τελική ευθεία κι ότι η κυβέρνηση επιδίδεται σε μάχη με το χρόνο.

Ο Νίκος Βούτσης πάντως δεν απέκλεισε να υπάρξουν κι ορισμένες "ουρές", δηλαδή, ρυθμίσεις που θα συμφωνηθεί να ψηφιστούν λίγο αργότερα, ενώ με τη φράση: «ίσως πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα», έδειξε ως χρονικό ορόσημο κατάθεσης των μέτρων την 13η Μαΐου, καθώς το εν λόγω ταξίδι είναι προγραμματισμένο για τις 14 και 15 του προσεχούς μήνα.

Ο ίδιος απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, υποστηρίζοντας πως κι εκείνος διαβάζει ότι οι συζητήσεις θα διαρκέσουν έως την Κυριακή. "Μετά θα υπάρξει μία αποτίμηση των συνομιλιών και κατόπιν θα καταλήξουν νομοτεχνικά. Πιστεύω ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα έρθουν στη Βουλή προς συζήτηση τα μέτρα. Ίσως πριν φύγει ο πρωθυπουργός για την Κίνα", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε την ικανοποίησή του για την αλλαγή στάσης που διαφαίνεται στην Ευρώπη απέναντι στη χώρα μας σχετικά με το χρέος, χαρακτηρίζοντας αυτή την αλλαγή θετική, αλλά τονίζοντας με νόημα πως ήρθε καθυστερημένα τόσο για την ελληνική κοινωνία όσο και για την κυβέρνηση.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά