Μητσοτάκης σε Βούτση: Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους θεσμούς

Την υποβάθμιση της ποιότητας της νομοθέτησης από την κυβέρνηση, καθώς και του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θέτει επί τάπητος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής μετά τη συνάντηση που είχαν κατόπιν πρωτοβουλίας του στο γραφείο του Νίκου Βούτση.

Επαναφέροντας τη δριμεία κριτική της ΝΔ σχετικά με τη νομοθετική πρακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με «βροχή» άσχετων και εκπρόθεσμων τροπολογιών, επείγουσες και κατεπείγουσες διαδικασίες συζήτησης και ψήφισης των νομοσχεδίων, αλλά και τις συνεχείς απουσίες υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάλλει εναντίον της κυβέρνησης κατηγορώντας την για «πρακτική που αντιβαίνει στο Σύνταγμα».

Επισήμανε στον Πρόεδρο της Βουλής το δικό του θεσμικό ρόλο για την προάσπιση του κύρους της Βουλής, καλώντας τον παράλληλα να θέσει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, υπογραμμίζοντας: «Είμαστε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους θεσμούς και να μην αφήσουμε τη Δημοκρατία να λιγοστέψει».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει αιχμές τόσο κατά του Νίκου Βούτση όσο και εναντίον της κυβέρνησης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Το Κοινοβούλιο των Ελλήνων δεν λειτουργεί όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική Πολιτεία. Η Κυβέρνηση κάνει κατάχρηση εξουσίας. Περιφρονεί τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής, ενώ παράλληλα επιχειρεί ωμές παρεμβάσεις και στη Δικαιοσύνη».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε επί τάπητος και την πρόταση νόμου της ΝΔ, για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, η οποία εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο, ζητώντας τη διεξαγωγή της συζήτησής του εντός του επόμενου μήνα.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά