Επίθεση Σκουρλέτη σε αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Φλερτάρει» με άλλο ρόλο

Σφοδρή επίθεση στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εξαπέλυσε την Τετάρτη ο Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε «νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί την ίδια την εκκλησία, δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας».

«Έχω διαπιστώσει, δικιά μου εκτίμηση, να μου τη χρεώσετε, ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις μέσα από την εκκλησία που θέλουν να συντονίσουν τη στάση τους με τις επιδιώξεις της ίδιας της ΝΔ» ανέφερε δε ο υπουργός.

Μού έκανε εντύπωση, πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης, πως όταν βγαίνουν μισαλλόδοξα κηρύγματα όπως του Αμβρόσιου πριν από λίγες ημέρες, διχαστικά κηρύγματα που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, ο επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν βρίσκει να πει τίποτα.

Βέβαια, είπε ο υπουργός σκωπτικά, ο κ. Ιερώνυμος κάτι ψέλλισε, σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που δεν πρέπει να πληρώνει η εκκλησία για τα ακίνητά της.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμα ότι «εάν γύριζε το ρολόι πίσω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές θα κάναμε τα ίδια πράγματα». Σημείωσε ότι «θα ξανακάναμε το δημοψήφισμα και τις εκλογές».
Πηγή: skai.gr