ΝΔ: Η κυβέρνηση υλοποιεί με κυνισμό το σχέδιο φτωχοποίησης των Ελλήνων

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η ΝΔ, κάνοντας λόγο για «σχέδιο φτωχοποίησης των Ελλήνων που υλοποιεί με κυνισμό», με αφορμή τα στοιχεία της ΑΔΑΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) που κάνουν λόγο για εκτόξευση οφειλών και κατασχέσεων το πρώτο δίμηνο του έτους.

Η Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με δική της επιλογή φόρτωσε αβάσταχτα φορολογικά βάρη στους πολίτες».

«Το αποτέλεσμα είναι μια καταιγίδα 1.000 κατασχέσεων την ημέρα. Αυτοί που υπόσχονταν σεισάχθεια, διαγραφή χρεών, σήμερα καταδιώκουν ακόμη και τους πιο ανήμπορους πολίτες» τονίζει η ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών. «Την ίδια στιγμή, το Κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Με τα χρήματα της υπερφορολόγησης προσλαμβάνουν κομματικούς “κολλητούς” στο Δημόσιο, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Μια Κυβέρνηση βγαλμένη από τις χειρότερες πρακτικές του χθες, σε απόλυτη αντίθεση με την ελληνική κοινωνία και τις ανάγκες της εξόδου από την κρίση» καταλήγει η ΝΔ.

Μεγαλύτερη σημασία από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 έχει το γεγονός ότι το 2016 για πρώτη φορά μετά από 8 με 9 χρόνια είχαμε αύξηση του ΑΕΠ σε ονομαστικές τιμές, οριακή βέβαια γύρω στα 200 εκατ. ευρώ… Άρα έχει σταματήσει η κατρακύλα» τόνισε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Πάντως, ο κ. Χρυσόγονος παραδέχθηκε ότι το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα επιτεύχθηκε με πολύ επαχθείς φορολογικούς συντελεστές που επιβλήθηκαν κατ’ απαίτηση των δανειστών. «Πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση, αλλά με προϋπόθεση την απεξάρτηση από τη μέγγενη των θεσμών» εξήγησε.

Πηγή: skai.gr