Θεοδωράκης: Πρέπει να δώσουμε μάχη εναντίον των μικρών και μεγάλων Λεπέν της Ελλάδας

Σε συνέντευξή του στη κρατική τηλεόραση, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι το κόμμα του «δεν ολοκλήρωσε τον κύκλο του» και ότι «δεν υποστέλλουμε τη σημαία».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνέχισε λέγοντας ότι «δεν θέλαμε να φτιάξουμε ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα, μια "επιχείρηση" που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο. Το Ποτάμι έχει μια μεγάλη επιρροή στους εκσυγχρονιστές, στους νέους και στους λογικούς αυτής της κοινωνίας»

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «η χώρα πρέπει να έχει πρωτογενή πλεονάσματα. Η εποχή που δανειζόμασταν να τελειώσει και να μεγαλώσει η φορολογική πίτα».

«Το θέμα δεν είναι να αυξήσεις τους φόρους για να αυξήσεις τα έσοδα. Είναι να αυξήσεις τις εξαγωγές και τις επενδύσεις. Από το '75 έχουμε πολιτικούς που πλουτίζουν στην Υγεία, στην Άμυνα και στα Δημόσια Έργα. Και τα κόμματα αδιαφορούν. Η Ελλάδα χρεοκόπησε από τα λάθη του παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτό είναι ακόμα εδώ και δεν έχει ζητήσει καν συγγνώμη. Το μνημόνιο ήρθε γιατί οι πολιτικοί έριξαν τη χώρα στα βράχια. Και όταν ήρθε ήταν ανέτοιμοι για μια ελληνική λύση», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως «πρέπει να δώσουμε μια μάχη εναντίον των μικρών και των μεγάλων Λεπέν της πολιτικής. Που μερικούς έχουμε και στην Ελλάδα». Όπως είπε, μετά τις γερμανικές εκλογές, η Ελλάδα πρέπει να έχει μια ρεαλιστική πρόταση.

Πηγή: skai.gr