Κωνσταντινόπουλος: Έχετε βούληση για υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό ;

Σαφείς απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ζητά ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν είναι πολιτική βούληση της κυβέρνηση να υλοποιηθεί η εν λόγω επένδυση.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βάλλει κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου για άρνηση σχετικής ενημέρωσης της Βουλής τονίζοντας ότι την ίδια ώρα «η επένδυση έχει μπλοκάρει».

Στην ερώτησή του ο κος Κωνσταντινόπουλος, επισημαίνει πως παρότι η σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού έχει ψηφιστεί από τη Βουλή από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, με συνέπεια το ελληνικό δημόσιο να χάσει έσοδα.

«Ο Υπουργός Οικονομικών, ξεπερνώντας κάθε όριο κοινοβουλευτικής ηθικής και πολιτικής δεοντολογίας, όλους αυτούς τους μήνες, αρνείται να προσέλθει στη Βουλή να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέτω σε εβδομαδιαία βάση», σημειώνει ο ίδιος, στρέφοντας τα βέλη του και εναντίον του Προέδρου της Βουλής και των προέδρων των αρμόδιων Επιτροπών, ενώ τονίζει ότι πρόκειται για μία επένδυση που αναμένεται να αποφέρει 75.000 θέσεις εργασίας και 10,5 δις ευρώ στα κρατικά ταμεία.

«Πότε θα αρθούν τα τεχνητά εμπόδια (δασαρχείο, εφορία αρχαιοτήτων, κλπ), για να παραδοθεί η έκταση στον επενδυτή και να ξεκινήσει επιτέλους το έργο;», καταλήγει ο βουλευτής, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει εάν είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης η υλοποίηση της επένδυσης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Υπουργός Οικονομικών, μετά από δεκαοκτώ μήνες απραξίας και απαξίας που κόστισε στους πολίτες και στην οικονομία, έφερε στη Βουλή, τον περασμένο Σεπτέμβριο, την κύρωση της σύμβασης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Η σύμβαση ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από Βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, με σκοπό να προχωρήσει άμεσα αυτή η τεράστια επένδυση, εφάμιλλη των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φέρει 75.000 θέσεις εργασίας και 10,5 δις ευρώ στα ταμεία του κράτους.

Έχουν περάσει επτά μήνες χωρίς να έχει γίνει τίποτε, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί και η προκαταβολή των 300 εκ.ευρώ που θα εισέπραττε το δημόσιο. Ο Υπουργός Οικονομικών κ.Τσακαλώτος, ξεπερνώντας κάθε όριο κοινοβουλευτικής ηθικής και πολιτικής δεοντολογίας, όλους αυτούς τους μήνες, αρνείται να προσέλθει στη Βουλή να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέτω σε εβδομαδιαία βάση.

Ο δε Πρόεδρος της Βουλής και οι Πρόεδροι των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών αδιαφόρησαν επιδεικτικά για την κοινή επιστολή 59 Βουλευτών (Δημ.Συμπαράταξης – ΝΔ – Ποτάμι – Ένωσης Κεντρώων) που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Δημ.Συμπαράταξης για κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ.Πρωθυπουργός:

Είναι πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά να προχωρήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού; Πότε θα αρθούν τα τεχνητά εμπόδια (δασαρχείο, εφορία αρχαιοτήτων, κλπ), για να παραδοθεί η έκταση στον επενδυτή και να ξεκινήσει επιτέλους το έργο;
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά