Βενιζέλος: Η υπεραπόδοση των εσόδων επιχείρημα υπέρ των υψηλών πλεονασμάτων

Η υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων, και των άλλων δημοσιονομικών μέτρων που οδήγησαν σε πολύ υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα ήδη από το 2016, προσφέρει ισχυρό και απτό επιχείρημα υπέρ των σκληρότερων Ευρωπαίων παραγόντων που επιμένουν σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα» προειδοποιεί σε άρθρο του ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «οι σκληρότεροι Ευρωπαίοι παράγοντες θεωρούν απολύτως εφικτά για αρκετά χρόνια τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, και τώρα η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύει καταχαρούμενη ότι είναι "εφικτά"».

Αυτό σημαίνει, τονίζει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καταρχάς πλήρη προσχώρηση σε μια μυωπική δημοσιονομική αντίληψη βασισμένη στην υπερφορολόγηση κάθε στοιχειωδώς παραγωγικής δραστηριότητας και κάθε μορφής περιουσίας. Μια αντίληψη που αδιαφορεί κατ/ αποτέλεσμα για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας», αναφέρει στο άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο πλαίσιο αυτό, o Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει ότι «η δημοσιονομική υπεραπόδοση του 2016, όχι μόνο δεν εντάσσεται σε κάποια στρατηγική εξόδου από την κρίση, αλλά μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στη δυναμική της διαπραγμάτευσης όπου το βασικό ζητούμενο είναι ο συνδυασμός ανάκαμψης και μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του χρέους».

Πηγή: skai.gr