Μηταφίδης: Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δικτατορία, αλλά κρίση και σύγκρουση

«Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δικτατορία, υπάρχει κρίση και σύγκρουση» επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενουζέλας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος έχει εκφραστεί με θερμά λόγια τα επιτεύγματα της λατινοαμερικανικής χώρας.

Μιλώντας στον FOCUS FM, ο κ. Μηταφίδης δήλωσε ότι «δεν έχει σχέση η 21η Απριλίου με ό,τι γίνεται σήμερα στη Βενεζουέλα». «Προφανώς δεν είναι μια δημοκρατία δυτικού τύπου (…) αλλά όσοι επιχειρούν να ανατρέψουν τον Μαδούρο δεν θα μπορούσαν να δρέψουν δημοκρατικές δάφνες» είπε.

«Νεκρό είχαμε και εμείς το 2008, ένα παιδί εκτελεσμένο από αστυνομικό (σ.σ Αλέξης Γρηγορόπουλος)» πρόσθεσε, σχολιάζοντας τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα με νεκρούς από πυρά αστυνομικών στις τελευταίες διαδηλώσεις.

«Έχουμε οικονομική και κοινωνική κρίση η οποία έχει και το κόστος της... Δε θέλω σε καμία περίπτωση τη σημερινή μέρα -γιατί γίνονται κάτι άθλιοι συσχετισμοί- να εγκαλούμαι επειδή υπερασπιζόμενος τις κατακτήσεις της μπολιβοριανής επανάστασης είχα αναφερθεί σε στοιχεία του ΟΗΕ» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης σχολίασε ότι «στη χώρα αυτή δεν υπάρχει δικτατορία, εκτός αν τα έχετε μπερδέψει. Υπάρχει εκλεγμένος πρόεδρος, εκλεγμένη κυβέρνηση, υπάρχει κρίση και σύγκρουση. Αυτό είναι διαφορετικής ποιότητας, γιατί δεν πρέπει να πάσχουμε από πολιτική αχρωματοψία με το τι συνέβη στη χώρα μας (σ.σ 21η Απριλίου)».

Πηγή: skai.gr