Κλείσιμο

Χατζηδάκης: Παλαβή πολιτική σε ενέργεια και ΔΕΗ με υπογραφή τρόικας

Για παλαβή πολιτική της κυβέρνησης στην ενέργεια και στη ΔΕΗ, με τη σύμφωνη γνώμη και της τρόικας έκανε λόγο σήμερα στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Πρόσθεσε πως ενώ υπήρξε πολιτική ψηφισμένη από την κυβέρνηση Σαμαρά για τη μικρή ΔΕΗ «περάσαμε στη μισή ΔΕΗ χωρίς κανένα χρηματικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση και το Δημόσιο, με την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου - τρόικας».

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της Αυγής που έχει τίτλο «Ξεπουλάει τη ΔΕΗ ο Μητσοτάκης», ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως η Αυγή έχει θράσος να κατηγορεί την ΝΔ ότι θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση. «Με το δικό μας μοντέλο προστατεύουμε θέσεις εργασίας» τόνισε.

Αναφορικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων παρέθεσε στοιχεία λέγοντας πως το 2014 έγιναν 27.365 έλεγχοι ενώ το 2016 μόλις 2.567 έλεγχοι. «Είμαστε επτάμιση φορές κάτω, με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που είχε υποσχεθεί πως θα είχε ως προτεραιότητα την πάταξη του λαθρεμπορίου» τόνισε ο κ Χατζηδάκης. 

Τόνισε τέλος πως ενώ τα συστήματα εισροών - εκροών είχαν προωθηθεί και εγκατασταθεί στα πρατήρια από το 2014 δεν γίνονται έλεγχοι με βάση αυτά τα συστήματα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας επίσης το πρωτοσέλιδο της Αυγής έγραψε στο Twitter: «Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ. Αν βιάζονται τόσο ας κάνουν εκλογές. Στη Βενεζουέλα σκοτώνεται κόσμος αλλά ποιος ασχολείται…».

Πηγή: skai.gr