Γεωργιάδης: Η ΝΔ θα κάνει εξεταστική για την Υγεία των ετών ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα συγκροτήσει νέα εξεταστική επιτροπή για την Υγεία για να ελεγχθούν οι ευθύνες και της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξαιρέθηκε από την επιτροπή που αποφασίστηκε χθες Τετάρτη, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέγοντας άθελά του στη Βουλή ότι ο ίδιος είχε ετοιμάσει δελτίο τιμών για τα φάρμακα τον Αύγουστο του 15 παρουσία στελέχους της τρόικα, δημιούργησε μεγάλο ζήτημα για τους διαδόχους του Ξανθό και Πολάκη, οι οποίοι δεν το εξέδωσαν.

Όπως υποστήριξε, από αυτό το κενό κέρδισαν οι φαρμακοβιομήχανοι 100 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που «δεν μπορεί να μείνει έτσι».

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «νομίζει πως με τις εξεταστικές επιτροπές οι συνταξιούχοι θα ξεχάσουν τα αποτελέσματα της αποτυχίας του κυρίου Τσίπρα και του κυρίου Καμμένου.

Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να προετοιμάζει εξεταστική επιτροπή και για τα μεγάλα έργα.

Η επίκληση του ηθικού πλεονεκτήματος δεν δικαιολογεί την άρνηση της κυβέρνησης να δεχτεί εξεταστική επιτροπή και για τα δικά της πεπραγμένα στην Υγεία τα τελευταία δύο χρόνια, είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής των Οικονομικών της Υγείας Λυκούργος Λιαρόπουλος.
Πηγή: skai.gr