Τζανακόπουλος: Αν όλα πάνε καλά, στα τέλη Απριλίου θα έχουμε συμφωνία

Αν υπάρξει συμφωνία στο πολιτικό σκέλος, είναι θέμα 2-3 ημερών για την κατάρτιση της τεχνικής συμφωνίας δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Είπε επίσης πως αν έχουμε σήμερα θετικές εξελίξεις μπορεί να οριστικοποιηθεί η συμφωνία τέλη Απριλίου σε ένα έκτακτο Γιούρογκρουπ και να μη χρειαστεί να φτάσουμε στο προγραμματισμένο στις 22 Μαΐου.

Σε ερώτηση αν θα προλάβει η χώρα μας την προσεχή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι κι αν δεν γίνει αυτό μπορεί να υπάρξει νέα συνεδρίαση 15-20 μέρες μετά.

Ως προς το κλίμα στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ και αν θα επιστρέψουν πριν από το Πάσχα οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Ελλάδα, είπε ότι δεν μπορεί να κάνει καμιά επίσημη ανακοίνωση, συνέστησε υπομονή λίγες ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Τέλος υπογράμμισε ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες υπήρξε διάθεση από διάφορες πλευρές, οι οποίες έβαζαν ζητήματα, να βρεθεί κοινό έδαφος και να επανέλθει η κυβέρνηση στο περίγραμμα της 20ης Φεβρουαρίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.

Πηγή: skai.gr