Ο Τζανακόπουλος επιβεβαίωσε τις μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο

Επιβεβαίωσε σήμερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος το σχέδιο συμφωνίας με τους θεσμούς που θα έλθει αύριο το πρωί στο Γιούρογκρουπ της Μάλτας και προβλέπει μείωση των συντάξεων το 2019 κατά 1% του ΑΕΠ και μείωση του αφορολογήτου το 2020 επίσης κατά 1% του ΑΕΠ.

Υποστήριξε πάντως ότι θα ψηφιστούν αντίστοιχα και από 1% αντίμετρα το 2019 και το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κοινοτικούς αξιωματούχους το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης τη δέσμευση πως αν το 2018 οι προβλέψεις στα δημοσιονομικά δεν είναι καλές για το 2019, τότε η μείωση του αφορολογήτου θα μετακινηθεί ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης σήμερα στον ΑΝΤ1 ότι μετά από τα μπρος πίσω των τελευταίων ημερών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε θετική εξέλιξη αύριο στο Γιούρογκρουπ, προσθέτοντας ότι «το πλέον απίθανο σενάριο είναι οι εκλογές».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει σενάριο παράτασης της διαπραγμάτευσης μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Χαρακτήρισε προσχηματική τη στάση των θεσμών και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει πολλά στην οικονομία και ότι όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται είναι εικονική.

Είπε τέλος ότι ακόμη και η Κομισιόν παραδέχτηκε ότι την ευθύνη για την καθυστέρηση δεν την έχει η ελληνική κυβέρνηση αλλά κάποιοι από τους δανειστές.


Πηγή: skai.gr