Νέα παράταση στο «νόμο Παρασκευόπουλου» για απόλυση κρατουμένων υπό όρους

Νέα παράταση μετά τον Αύγουστο του 2017 στον λεγόμενο «νόμο Παρασκευόπουλου», που εισήγαγε ευεργετικές διατάξεις για την αποφυλάκιση συγκεκριμένων κατηγοριών κρατουμένων υπό όρους, υπονόησε ότι ετοιμάζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης. «Βεβαίως θα συνεχίσει η ισχύς του νόμου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Κοντονής, χωρίς να αναφερθεί ωστόσο σε συγκεκριμένη περίοδο επέκτασης του νόμου.

Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει την απαγόρευση χρήσης των ευεργετικών διατάξεων και σε άλλες κατηγορίες κρατουμένων πλην εκείνων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και εξαιρούνται σήμερα.

«Μελετούμε να επεκταθεί η απαγόρευση χρήσης των ευεργετικών διατάξεων και στις περιπτώσεις ανθρωποκτονιών με ορισμένα χαρακτηριστικά και σε αυτή του βιασμού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Αναφερόμενος, δε, στον λεγόμενο «νόμο Παρασκευόπουλου», τον υπερασπίστηκε κάνοντας λόγο για διατάξεις που έχει αποδώσει ήδη αποτελέσματα και έχουν συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των φυλακών διασφαλίζοντας παράλληλα τη θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών.

Από την πλευρά του πάντως ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, που κατέθεσε τη σχετική ερώτηση, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ότι επέτρεψαν με τον σχετικό νόμο την αποφυλάκιση κρατουμένων οι οποίοι κατέληξαν να δολοφονήσουν αθώους πολίτες, παραθέτοντας συγκεκριμένα περιστατικά.

Ο Σταύρος Κοντονής από την πλευρά του επιχείρησε να αποκρούσει τις κατηγορίες, καταλογίζοντας στον κ. Καραγκούνη ότι συγχέει τις απολύσεις κρατουμένων που θα γίνονταν ούτως ή άλλως μετά την έκτιση ενός μέρους της ποινής τους δυνάμει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με εκείνους που αποφυλακίστηκαν με το νόμο του 2015.

«Αυτά να πάτε να τα πείτε στους οικείους εκείνων που δολοφόνησαν όσοι βγήκαν», σχολίασε ο «γαλάζιος» βουλευτής.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά