Αντιπολίτευση για Μπαλαούρα: Και τα «ψίχουλα» ανορθολογικά τα μοίρασαν

«Με κροκοδείλια δάκρυα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται σήμερα ότι το Χριστουγεννιάτικο βοήθημα δόθηκε χωρίς κοινωνικά κριτήρια. Δόθηκε σε ανθρώπους που δεν το είχαν ανάγκη, ενώ δεν δόθηκε σε ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Και βέβαια οι συνταξιούχοι που το εισέπραξαν γνωρίζουν ότι άμεσα, μέσα στο 2017 θα δώσουν πίσω στο κράτος πολύ περισσότερα απ’ όσα πήραν» σχολίασε με νόημα για την υπόθεση Μπαλαούρα ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης.

Δηκτικά σχολίασε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, το χάος που αποκαλύφθηκε στο σύστημα χορήγησης του έκτακτου βοηθήματος προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, επικρίνοντας την κυβέρνηση για την επιλογή να χορηγήσει το βοήθημα με μοναδικό κριτήριο το ύψος της σύνταξης.

«Ακόμη και τα ψίχουλα που έδωσαν στους συνταξιούχους είναι ανίκανοι να τα μοιράσουν ορθολογικά και τα σπαταλούν», σημείωσε χαρακτηριστικά σε δήλωσή της, ενώ συνδύασε την αποκάλυψη αυτή με το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει από το έγγραφο "φωτιά" του ΕΦΚΑ για αδυναμία χορήγησης 150.000 παλαιών και νέων συντάξεων.

«150.000 συντάξεις καθυστερούν και είναι αμφίβολο εάν ο ΕΦΚΑ θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Μοιραίοι, ανίκανοι και επικίνδυνοι οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διότι μάταια περιμένουν οι συνταξιούχοι ενώ η χώρα χάνει το επιπλέον ποσό», τόνισε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

‘«Η περίπτωση Μπαλαούρα είναι άλλη μία απόδειξη της ανικανότητας και του αλαλούμ αυτής της κυβέρνησης. Η χώρα αξίζει κάτι καλύτερο. Εδώ είδατε, έδωσαν χρήματα σε ανθρώπους που δεν τα χρειάζονται και άφησαν απ’ έξω απόρους, άνεργους κι ανθρώπους που πραγματικά τα έχουν ανάγκη’»ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά