Ν. Παππάς: Είμαστε πάρα πολύ κοντά σε συμφωνία

O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, τόνισε πως «η ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων βρίσκεται πάρα πολύ κοντά».

Ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε ότι πρέπει μέσα στον Απρίλιο να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα στάδια που θα επιτρέψουν το «οριστικό κλείσιμο» της αξιολόγησης.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα. «Δεν πρέπει να αφήσουμε τις πολιτικές σκοπιμότητες να καθυστερούν περαιτέρω μια διαδικασία, η οποία δυστυχώς θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό» και πως «εάν όλοι τηρήσουν αυτά που έχουν συμφωνηθεί θα προχωρήσουμε πάρα πολύ σύντομα», είπε ο κ. Παππάς.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι «η ελληνική θέση είναι πως η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει χτες». Ο Νίκος Παππάς είχε σειρά συναντήσεων στις ΗΠΑ λέγοντας  πως υπάρχει παγιωμένη αντίληψη από την αμερικανική διοίκηση ότι «η Ελλάδα συνιστά μια πολύ κρίσιμη χώρα για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής».

«Η αμερικανική διοίκηση παραμένει σταθερή στη θέση ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα, ώστε η χώρα μας να ξαναμπεί με τρόπο συμπαγή στη διαδρομή της βιώσιμης ανάπτυξης», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε: «Είναι σαφές ότι, τόσο στο Λευκό Οίκο, όσο και στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και στο υπουργείο Εμπορίου - όπου είχαμε επαφές - είναι παγιωμένη η αντίληψη πως η Ελλάδα συνιστά μια πάρα πολύ κρίσιμη χώρα για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής, με τις συμμαχίες της στο χώρο της ενέργειας, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται στο διεθνές εμπόριο και το ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα μας».
Πηγή: skai.gr