Κλείσιμο

H δήλωση Μπαργιώτα για την προσχώρησή του στη ΔΗΣΥ

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσχώρησε ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, που είχε αποχωρήσει από το Ποτάμι τον περασμένο Φεβρουάριο, αφήνοντας αιχμές για τη στρατηγική της ηγετικής ομάδας του κόμματος.

Προηγήθηκε συνάντηση του ίδιου με τη Φώφη Γεννηματά, όπου έδωσαν τα χέρια, επισημοποιώντας έναν προδιαγεγραμμένο «γάμο», αφού οι φήμες για συμπόρευση του κου Μπαργιώτα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ήταν πολύ έντονες από την πρώτη στιγμή.

Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι εντάχθηκε στο κόμμα με στόχο να συνδράμει στην προσπάθεια ανασύστασης της Κεντροαριστέρας, την οποία κρίνει απολύτως απαραίτητη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

«Το κάλεσμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ένα Συνέδριο ενότητας και σύνθεσης μπορεί και πρέπει να οδηγήσει στην ενοποίηση όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης. Εντάσσομαι από σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να συνδράμω σε αυτή την προσπάθεια. Μια τέτοια διαδικασία ούτε εύκολη είναι ούτε προδιαγεγραμμένη. Για να είναι επιτυχής, προϋποθέτει βούληση και πολιτική γενναιότητα απ’ όλους», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

Παράλληλα, με την ανακοίνωσή του εξαπολύει διμέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και της ΝΔ, καταλογίζοντας στη μεν κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της χώρας», στη δε ΝΔ ότι δεν φαίνεται ικανή να διατυπώσει αξιόπιστη πρόταση εξουσίας και «αρκείται σε μια αέναη εκλογολογία».

«Σε αυτό το πλαίσιο η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς σε ενιαίο πολιτικό φορέα, ικανό να περιγράψει και να επιδιώξει το όραμα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ελλάδας, είναι απολύτως απαραίτητη. Μάλιστα επείγει», υπογραμμίζει ο βουλευτής.

Με την προσχώρηση του Κωνσταντίνου Μπαργιώτα, πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αριθμεί 19 βουλευτές και συνιστά και αριθμητικά την τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη.



Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά