Τζανακόπουλος: Τόσο θετικά τα εργασιακά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε

Για την πιθανότητα τα νέα στ  α εργασιακά να είναι τόσο θετικά που η κυβέρνηση θα χαρεί να τα νομοθετήσει έκανε λόγο την Τετάρτη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προαναγγέλλοντας σύγκλιση σε ένα από τα θέματα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης.

Μιλώντας στο Star, επιβεβαίωσε ότι κάποια από τα μέτρα, θα ψηφιστούν από τη Βουλή μετά την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας και πριν το οριστικό κλείσιμο της αξιολόγησης που θα άφορα το μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Ο κύριος όγκος του πακέτου είπε, θα ψηφιστεί μετά το κλείσιμο του συνόλου της συμφωνίας.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται να δεχθεί πάγωμα επιτοκίων για την ελάφρυνση του χρέους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν «μάθαμε κάτι νέο», και ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να απομειωθεί το χρέος όπως η επιμήκυνση της αποπληρωμής. Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται κάποιο ατύχημα, ενώ επανέλαβε τις χθεσινές του κατηγορίες για τον Γιάννη Στουρνάρα. Αναφερόμενος στη συνέντευξη του Κώστα Σημίτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Ιστορίες, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «το παλιό πολιτικό σύστημα ανακάλεσε μια πλήρως αποκαθηλωμένη εφεδρεία ο οποίος ταυτίστηκε απολύτως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Σημίτης «έβλεπε τα σκάνδαλα να περνούν από μπροστά του και έκανε πως δεν τα έβλεπε». «Το γεγονός ότι επιστρατεύτηκε ο κ. Σημίτης αποτελεί ένδειξη τρόμου για το παλιό σύστημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χτυπήσει κάποιο νεύρο του» σχολίασε δε.

«Ο κ. Σκουρλέτης δεν μίλησε για πολιτικά βαποράκια, αλλά για βαποράκια οικονομικών συμφερόντων τα οποία έχουν κερδοσκοπήσει σε βάρος της δημόσιας περιουσίας τα χρόνια της κρίσης» δήλωσε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη ΔΕΗ, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία της επιχείρησης με τον καλύτερο τρόπο.

«Η συμφωνία θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, θα είναι σημαντική επιτυχία, και θα είναι προς την κατεύθυνση να βγούμε από την επιτροπεία με το τοπίο να είναι μετά διαφορετικό για την οικονομία» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο  Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λιγνιτικές μονάδες που πρόκειται να αποσυρθούν από τη ΔΕΗ να παραχωρηθούν σε ιδιώτες για το συμφέρον της επιχείρησης.

Πηγή: skai.gr