Κλείσιμο

Aιχμές Ρήγα: Να είμαστε προσεκτικοί όταν εκφράζουμε προσωπικές απόψεις

«Όταν εκφράζουμε προσωπικές απόψεις όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί πριν την λήξη ορισμένων πραγμάτων» ήταν η αιχμή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα στον ΣΚΑΪ για τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο Πάνος Σκουρλέτης στον σταθμό μας όσον αφορά το μέλλον της ΔΕΗ.

«Αυτό δεν άφορα τον Πάνο Σκουρλέτη, αλλά πρέπει να είμαστε φειδωλοί στο τι λέμε και το τι κάνουμε» δήλωσε πάντως ο κ. Ρήγας, διαβεβαιώνοντας ότι «και για το θέμα της ΔΕΗ θα υπάρξει λύση προς όφελος της οικονομίας».

Ο κ. Ρήγας απέρριψε κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας πως «η αντιπολίτευση έχει την ευθύνη για όλα όσα ζούμε σήμερα… μιλάμε για πρόωρες εκλογές;»

Ο γραμματέας της ΚΕ τόνισε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή είναι συμπαγής και πως οι θεσμοί δεν πρέπει να θέτουν θέμα συντάγματος για ευρύτερες πλειοψηφίες.

Επέμεινε δε ότι η συμφωνία «θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, θα είναι σημαντική επιτυχία, και θα είναι προς την κατεύθυνση να βγούμε από την επιτροπεία με το τοπίο να είναι μετά διαφορετικό για την οικονομία».

«Η ΝΔ είχε συμφωνήσει σε όλα και σήμερα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να μην κλείσει η αξιολόγηση» υποστήριξε ο κ. Ρήγας.

«Τα μέτρα της ΝΔ δεν αντεχόντουσαν, τα πρωτογενή πλεονάσματα που είχαν συμφωνήσει ήταν 4,5%» ανέφερε το στέλεχος της ΝΔ. Το πακέτο όχι μόνο θα είναι υπερασπίσιμο, αλλά θα είναι σε θετική κατεύθυνση για να βγούμε από το αδιέξοδο, αναφέροντας ότι οι κυβερνητικές βουλευτές θα ψηφίσουν τη συμφωνία.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στον Κώστα Σημίτη για τις δηλώσεις του στην εκπομπή Ιστορίες. «Δεν δικαιούται να ομιλεί, όχι γιατί δεν έχει το δικαίωμα, αλλά για τα ζητήματα του Χρηματιστηρίου, την Ολυμπιάδα, τη μεγέθυνση του χρέους… Είναι ψεύτικα τα στοιχεία ή τα χρήματα πήγαιναν σε μίζες;» διερωτήθηκε.

«Ο κ. Σκουρλέτης δεν μίλησε για πολιτικά βαποράκια, αλλά για βαποράκια οικονομικών συμφερόντων τα οποία έχουν κερδοσκοπήσει σε βάρος της δημόσιας περιουσίας τα χρόνια της κρίσης» δήλωσε από την πλευρά του για τη ΔΕΗ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.  Δήλωσε ακόμη στο Star ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία της επιχείρησης με τον καλύτερο τρόπο.
Πηγή: skai.gr