Ν. Παππάς: Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις καθυστερήσεις στη β' αξιολόγηση

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, συναντήθηκε την Τρίτη με τον υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ για το Διεθνές Εμπόριο Κένεθ Χάιατ.

«Δεν υπάρχει καμία οικονομική λογική πίσω από την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης. Μόνο πολιτικές σκοπιμότητες», είπε ο κ. Παππάς. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο κ. Παππάς ανέλυσε την πορεία των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και είναι, πλέον, σε θέση να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους διεθνείς επενδυτές.

«Είναι χαρακτηριστικοί οι σημαντικοί ρυθμοί ανάπτυξης που καταγράφηκαν στο τέλος τους περασμένου έτους, η μείωση της ανεργίας κατά τέσσερις μονάδες την τελευταία διετία, η δημιουργία 230.000 θέσεων εργασίας, καθώς και η υπεραπόδοση σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο για το 2016 εκτιμούμε ότι θα κλείσει κοντά στο 3% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 0,5%. Με αυτά ακριβώς τα δεδομένα, δεν υπάρχει καμία οικονομική λογική πίσω από την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης. Μόνο πολιτικές σκοπιμότητες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για διεθνούς εμβέλειας επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο τομέας των δικτύων νέας γενιάς στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στη δυνατότητα μόχλευσης των κονδυλίων ύψους 415 εκατ. ευρώ που είναι διαθέσιμα από τα κοινοτικά ταμεία, μέσω πιθανής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ).

Εξέφρασε τη σημασία που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στην ανάπτυξη των αγωγών ενέργειας, ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: skai.gr