Δραγασάκης: Ούτε χρειάζεται, ούτε αντέχεται 4ο Μνημόνιο

Η Ελλάδα ούτε χρειάζεται ούτε μπορεί να αντέξει 4ο Μνημόνιο, δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε άστοχη, κακόβουλη και εν δυνάμει επικίνδυνη τη συζήτηση για νέο Μνημόνιο. Αποκάλεσε κορυφαία εθνική προτεραιότητα τον τερματισμό της ειδικής επιτροπείας.

Σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η τεχνική συμφωνία να έχει ολοκληρωθεί ως το Eurogroup της 7ης Απριλίου και να απομένει η συμφωνία για το ύψος πλεονασμάτων μετά το 2018, η συγκεκριμενοποίηση μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης για χρέος και η αποσαφήνιση ρόλου ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως δεν καθυστερεί η Αθήνα την αξιολόγηση. Πρόσθεσε όμως ότι παραμένουν στο τραπέζι παράλογες απαιτήσεις που η κυβέρνηση ελπίζει ότι στο τέλος θα αποσυρθούν.

Έστειλε μάλιστα μήνυμα στην αντιπολίτευση, καλώντας την να πάρει ξεκάθαρη θέση, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για Πόντιους Πιλάτους ή ουδέτερους σχολιαστές.

Ο κ. Δραγασάκης αντέκρουσε την κατηγορία ότι η Ελλάδα παραμένει σε καθεστώς Μνημονίου επειδή δεν εφαρμόστηκαν οι μεταρρυθμίσεις, λέγοντας ότι την αιτία πρέπει να την αναζητήσουμε στα ίδια τα Μνημόνια στο περιεχόμενό τους αντιλήψεις που τα διέπουν.

Εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει παγιδευτεί σε ένα αλληλοτροφοδοτούμενο υφεσιακό σπιράλ, τόσο λόγω της αβεβαιότητας όσο και λόγω του χαμηλού επιπέδου θεσμών της χώρας.

Είπε ακόμα ότι η διέξοδος από αυτή την πολλαπλή κρίση δεν μπορεί να γίνει με νεοφιλελεύθερα κλισέ και όρους λιτότητας αλλά με ένα συνολικό σχέδιο που θα στοχεύει σε κοινωνική Δικαιοσύνη.
Πηγή: skai.gr