Κομισιόν: Το «ιδανικό» είναι να έχουμε τεχνική συμφωνία στις 7 Απριλίου

Το «ιδανικό» για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήταν να έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την Ελλάδα έως το Eurogroup της 7ης Απριλίου, δήλωσε στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Σχοινάς επισήμανε ότι στις τριήμερες διαπραγματεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας στη βελγική πρωτεύουσα σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» σε «ζητήματα -κλειδιά».

Πλέον, προσέθεσε, επαφίεται σε «όλους» τους συμμετέχοντες να εργαστούν «υπεύθυνα» ώστε να επιτευχθεί συμφωνία το ταχύτερο δυνατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στις Βρυξέλλες σημειώθηκε σημαντική σύγκλιση όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Αντίθετα, αποκλίσεις παραμένουν στα μέτωπα των εργασιακών και της αγοράς ενέργειας, όπου σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι πιστωτές πιέζουν για πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται εξ αποστάσεως, με τις αποστολές των θεσμών να βρίσκονται στις έδρες τους, όπως είπε ο κ. Σχοινάς.
Πηγή: skai.gr