Τσίπρας: Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία κυρίαρχος και στο πλαίσιο της ΕΕ

«Είναι θετικό ότι στο κείμενο της Διακήρυξης υπάρχει σαφής αναφορά στο κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης, μένει να αποδειχθεί στην πράξη»  δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης αναφερόμενος στην απαντητική επιστολή του Γιούνκερ για το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο. 

«Η απάντηση που πήρα είναι καταφατική, μένει όμως να δούμε αν η πράξη από τα λόγια θα συνεχίσει να απέχει. Κι αυτό θα το δούμε άμεσα», σημείωσε.

Τόνισε, επίσης, ότι «σε κάθε περίπτωση, η καταφατική απάντηση των επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ευρώπης μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε σε μια μάχη που αφορά τόσο τους εργαζόμενους και τον λαό της Ελλάδας εν γένει, όσο όμως και τους εργαζόμενους και όλους τους λαούς της Ευρώπης

Αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τα εθνικά συνδικάτα είπε ότι υπάρχει μια αντίφαση, «δίνουμε μάχη για τους εργαζόμενους, χωρίς τη στήριξη των συνδικάτων της χώρας». Δήλωσε μάλιστα ότι τα συνδικάτα είναι στην οπισθοφυλακή όχι στην πρώτη γραμμή.

«Πρέπει να υπερασπιζόμαστε καθημερινά τις κατακτήσεις των λαών της Ευρώπης. Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε και θέλουμε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε εντός της για να την αλλάξουμε. Δίνουμε έναν αγώνα για να προστατεύουμε τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ, να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της καθώς και αυτή των θεσμικών οργάνων της» είπε στη συνέχεια. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην εθνική μας επέτειο λέγοντας «γιορτάζουμε την ελληνική επανάσταση που έχει συνδεθεί διαχρονικά με τους αγώνες για ανεξαρτησία ελευθερία κοινωνική δικαιοσύνη. Ο αγώνας για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία είναι κυρίαρχος και στο πλαίσιο της ΕΕ».

«Ο πρώτος εχθρός της EE είναι οι νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις που έχουμε πάρει τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να ξανασκεφτούμε και να επαναθεωρήσουμε τις ιδρυτικές μας αρχές. Τα κοινωνικά δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να επανιδρύσουμε το κοινωνικό μοντέλο». τόνισε επίσης. «Ο λαϊκισμός της άκρας δεξιάς είναι το πιο επικίνδυνο», πρόσθεσε.
.
Πηγή: skai.gr