Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ανήκε, ανήκει και θα ανήκει στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ

«Η Ελλάδα ανήκε, ανήκει και θα ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης», υπογραμμίζει σε άρθρο του στην Καθημερινή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ο μόνος δρόμος για τα εθνικά μας συμφέροντα είναι ο Ευρωπαϊκός και σημειώνει ότι η λύση βρίσκεται στη μεγαλύτερη συμμετοχή και όχι στην περιθωριοποίηση από την Ευρώπη.

Ο κ Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι για αυτό η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση, μια μεγάλη πολιτική αλλαγή για να είναι στην πρώτη γραμμή της Νέας Ευρώπης.

Προσθέτει όμως ότι για να γίνει αυτό η χώρα χρειάζεται να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να κάνει ανταγωνιστική την οικονομία της.

Δε θα παραδώσουμε μια Ελλάδα φτωχό συγγενή των ευρωπαϊκών εξελίξεων, λέει ο πρόεδρος της ΝΔ και δεσμεύεται να επαναφέρει τη χώρα στη φυσική ευρωπαϊκή της κοίτη.

Ο κ Μητσοτάκης επίσης, τάσσεται υπέρ της μετατροπής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

«Η ανεπαρκής ευρωπαϊκή απάντηση επιβεβαίωσε ότι και στο προσφυγικό ο μόνος δρόμος είναι ο ευρωπαϊκός. Απόδειξη ότι προχωρήσαμε στη συγκρότηση της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής. Ένα ιστορικό βήμα για το οποίο η Ελλάδα πάντοτε συνηγορούσε ήδη από το 2007. Ήταν άλλωστε πρόταση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ο ρόλος της πρέπει να ενισχυθεί», συμπληρώνει ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα επαναφέρουμε τη χώρα στη φυσική ευρωπαϊκή της κοίτη, στο μεγάλο ποτάμι της Ιστορίας που την οδηγεί στο μέλλον που της ανήκει. Γιατί μπορούμε. Και γιατί το μέλλον δεν περιμένει», καταλήγει στο άρθρο του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα στην Καθημερινή της Κυριακής που κυκλοφορεί έκτακτα το Σάββατο. 
Πηγή: skai.gr