Μπαλάφας: Nα είναι στο πρόγραμμα το ΔΝΤ, διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα» τόνισε την Παρασκευή μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ερχόμενος σε αντίθεση με τις απόψεις πλειάδας άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νομίζω πως το ΔΝΤ πρέπει να είναι, διαφορετικά αν φύγει, όπως είναι οι συσχετισμοί θα υπάρχει πρόβλημα στο πρόγραμμα» επισήμανε.

Αναφερόμενος στην απαίτηση των δανειστών για ψήφιση των νέων μέτρων και από την αντιπολίτευση, τόνισε ότι «δεν είναι πολιτικά κομψό να ζητούν από την αντιπολίτευση να ψηφίσει τα μέτρα. Είναι κάτι που το έχουν ξανακάνει, εμείς θεωρούμε ότι ο κοινοβουλευτισμός μας δεν χωράει τέτοια».

«Αν θέλουν τώρα στην αντιπολίτευση είναι δικό τους πρόβλημα… Εμείς θα θέλαμε να τα ψηφίσουν και κάποιοι άλλοι» αποσαφήνισε ο κ. Μπαλάφας.

Ο υφυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, ενώ επέρριψε ευθύνες για την καθυστέρηση στη «σκληρή πλευρά των δανειστών που βλέπει το ζήτημα της Ελλάδας με πολιτικά, και όχι οικονομικά κριτήρια».

«Τις επόμενες μέρες συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα έχει διαμορφώσει εικόνα των διαπραγματεύσεων» ανέφερε στο μεταξύ στο σταθμό μας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ερωτηθείς για το ποιες είναι οι αντοχές του κυβερνώντος κόμματος και των βουλευτών στις απαιτήσεις των θεσμών.
Πηγή: skai.gr