Κλείσιμο

Γκάμπριελ: Βλακώδεις οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ

«Βλακώδεις» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σπεύδοντας να πάρει σαφείς αποστάσεις από τη στήριξη που παρέσχε χθες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον πρόεδρο του Εurogroup.

«Ονομάζομαι Ζιγκμαρ Γκάμπριελ, και όχι Ντάισελμπλουμ» απάντησε χαρακτηριστικά ο αντικαγκελάριος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρόεδρου του Eurogroup για τους «πολίτες των χώρων σε κρίση που σπατάλησαν τα χρήματα σε γυναίκες και ποτά».

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι πολιτικοί κάνουν βλακώδεις διαπιστώσεις, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό πολλές φορές τόνισε ο κ. Γκάμπριελ στη συνέντευξη που είχε με τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.
  
Ο γερμανός πολιτικός εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση του μνημονίου θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου. Ο κ. Γκάμπριελ διαβεβαίωσε ακόμα ότι η όποια συζήτηση για τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Από την πλευρά του, αναφερόμενος στην Τουρκία ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Άγκυρα να αποφασίσει αν θέλει να βαδίσει στην ευρωπαϊκή πορεία, ακολουθώντας τις αξίες της ΕΕ. «Εμείς θέλουμε την ευρωπαϊκή της πορεία και λέμε ναι, αν βαδίσει αυτό το δρόμο» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο κ. Γκάμπριελ είχε επίσης επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Πηγή: skai.gr